Bijenkorven in Tivoli Gardens in Kopenhagen, Denemarken

Eigen honing voor Tivoli in Kopenhagen

Tien bijenkorven in Tivoli in Kopenhagen leveren honing voor parkgasten.

Bijenkorven in Tivoli Gardens in Kopenhagen, Denemarken

Ontbijtgasten in Tivoli’s restaurant Nimb krijgen honing op het brood afkomstig van tien bijenkorven in het park. Bezoekers kunnen ook een potje Tivoli-honing kopen.

Liefst 450 kilo honing moeten 300.000 bijen in Tivoli in Kopenhagen deze zomer produceren. De honing komt op het brood van gasten die het ontbijt nuttigen in Nimb Brasserie in het Deense stadspark.

Populatie verdubbelt tot 600.000

Tivoli is een samenwerking aangegaan met Bybi, een organisatie die bijenkorven uitzet over heel Kopenhagen. Op het dak van de Tivoli Concert Hall zijn tien korven geplaatst. Elk bijenkorf huisvest 30.000 bijen. Gedurende de komende zomermaanden zal de populatie naar verwachting nog verdubbelen. Bybi gaat de bijenkorven onderhouden en de honing oogsten.

Vredelievend

Bezoekers hoeven zich geen zorgen te maken over een bijenplaag: de beestjes zijn vredelievend en alleen geïnteresseerd in bloemen. De 300.000 bijen zullen komende zomer 40 miljoen keer een bezoekje brengen aan een bloem in het beroemde pretpark in Kopenhagen.

Voor bezoekers

Driemaal zal de honing van de tien bijenkorven geoogst worden: in juni, juli en begin september. De 450 honing wordt geserveerd bij het ontbijt in het Nimb Hotel en de Nimb Brasserie, en zal in potjes worden verkocht aan de bezoekers van Tivoli.

Volg Parkplanet op Facebook, Twitter of Google+

2015 © Tekst: Adri van Esch – Foto: Tivoli Gardens
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen