Het Negen Pleinen Festijn in Efteling

Negen Pleinen Festijn in de Efteling

Op negen zaterdagen wordt in de Efteling het Negen Pleinen Festijn gehouden.

Het Negen Pleinen Festijn in Efteling

Op negen zaterdagen in juli en augustus wordt in de Efteling het Negen Pleinen Festijn gehouden. Het pretpark is die dagen tot middernacht open.

Op de zaterdagen 22 en 29 augustus is de Efteling nog geopend tot middernacht. Alle attracties zijn geopend, het Sprookjesbos is feeëriek verlicht en de Parkshow Raveleijn is in het donker extra spannend met speciale belichting. Een bonte stoet van muzikanten, acrobaten en Efteling-bewoners wijst de weg naar de negen pleinen. Daar kunnen parkbezoekers ’s avonds onder het genot van een hapje en een drankje genieten van live optredens. Van Efteling musical-show en Junior Songfestival tot swingende Zuid-Amerikaanse salsa en van een heus sprookjesbal van Assepoester tot internationaal straattheater.

Gastoptredens

Elke week is er om 22.30 uur een bijzonder gastoptreden van een bekende Nederlandse artiest of groep op de Efteling Brink:

22 augustus – Soulm3n
30 augustus – Jamai

De Sprookjessprokkelaar in de Efteling - Foto: Parkplanet

De Sprookjessprokkelaar

Op het Herautenplein in het Sprookjesbos staan bezoekers plotseling oog in oog met één van de oudste bewoners van de Efteling: De Sprookjessprokkelaar. Deze wonderlijke, vrolijke grijsaard is één met de natuur en voelt de verhalen die door de takjes van de bomen zijn opgevangen. Hij schrijft ze op en vertelt ze vol vuur aan iedereen die ze wil horen. Want zo blijven sprookjes en verhalen bestaan. De Sprookjessprokkelaar verschijnt om 19.30, 20.30 en 21.30 uur telkens een half uur op het Herautenplein.

Tiësto Aquanura

Speciaal voor de Efteling maakte DJ Tiësto een dancemix van bekende Tiësto- en Efteling-klassiekers. Met meer dan 200 fonteinen, 900 lampen, speciale effecten en bijpassende beats vormt deze show een krachtige waterchoreografie. Deze dance versie van de Aquanura-show is alleen tijdens het zaterdagse Negen Pleinen Festijn te zien, om 22.45 en om 23.45 uur.

Parkshow Sprookjesboom in de Efteling

Parkshows

Er zijn twee parkshows met meerdere voorstellingen per zomeravond. In het openluchttheater in het Sprookjesbos beleven de Sprookjesboomvriendjes Roodkapje, Draak, Wolf en Assepoester grappige avonturen. Voorstellingen om 19.30, 20.30 en 21.30 uur.  In Raveleijn groeien vijf kinderen uit tot volwassen ruiters te paard om samen de wrede overheerser van de stad Raveleijn te bevechten. In deze parkshow van de Efteling spelen echte paarden en raven een hoofdrol. De avondvoorstellingen van Raveleijn zijn om 19.30, 21.00 en 22.30 uur.

Volg Parkplanet op Facebook, Twitter of Google+

2015 © Foto’s: Efteling, Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen