RunDisney in Disneyland Paris

In 2016 halve marathon door Disneyland Paris

Disneyland Paris organiseert in 2016 drie hardloopevenementen: een halve marathon, een familie- en een kidsrun.

RunDisney in Disneyland Paris

Het vergt nog even geduld, maar Disneyland Paris komt met een weekend waarin lopers volop aan hun trekken komen. Het themapark bij Parijs organiseert op 24 en 25 september 2016 drie hardloopevenementen: een halve marathon, een familierun en een kidsrun.

De hardloopevenementen in Disneyland Paris worden georganiseerd onder het label runDisney. In de Verenigde Staten is runDisney een begrip: al twintig jaar worden in de Disney-parken aan de andere kant van de oceaan hardloopevenementen gehouden. Vorig jaar trok het lopersweekend in Walt Disney World in Florida 70.000 deelnemers en 50.000 toeschouwers.

30 miljoen dollar

In Florida wordt ook een hele marathon gelopen. Daarvoor schreven 26.000 lopers zich in. De halve marathon ontving 25.000 deelnemers, de 5- en 10-kilometer ieder 10.000. De startbewijzen voor alle hardloopevenementen in de Amerikaanse Disney-parken zijn steeds binnen enkele uren uitverkocht. Ook voor de portemonnee van Disney is runDisney een succes: de 17.000 deelnemers aan de halve marathon in Disneyland in Californië leverden het bedrijf dertig miljoen dollar op.

{googleads right}Pre-run Pasta Party

Het runDisney-evenement komt nu ook naar Europa. In het weekend van 23 tot en met 25 september 2016 staan een kidsruns, een 5 kilometer familierun en een halve marathon op het programma. Bovendien zijn er verschillende activiteiten voor de gehele familie zoals de Health & Fitness Expo, een feestje op vrijdagavond en de Pre-run Pasta Party op zaterdagavond.

Succesvol sportevenement

Directeur Tom Wolber is enthousiast over de runDisney in 2016 in Parijs. “Het maakt Disneyland Paris ‘s werelds derde Disney-bestemming die dit succesvolle sportevenement huisvest. Het is een geheel nieuwe hardloopervaring voor iedereen.”

Registratie

De halve marathon gaat dwars door de twee Disney-parken. Na de pretparken loopt het parcours over het omliggende platteland en door de dorpjes rondom Disneyland Paris, om uiteindelijk door Disney Village naar de finish te gaan. De Disney-figuren juichen langs de kant de deelnemers toe en aan het eind wacht de lopers een exclusieve Disneyland-medaille. Voor wie mee wil lopen: ben er op tijd bij! Op 6 oktober 2015 start de registratie.

Volg Parkplanet op Facebook, Twitter of Google+

2015 © Tekst: Parkpalnet – Foto: Disneyland Paris

Meest bezochte parkprofielen