Meezingen bij de Frozen Sing-a-long in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

Half miljoen voor Frozen Sing-a-long

De Frozen Sing-a-long in Disneyland Paris trok in twee maanden tijd al 500.000 toeschouwers.

Frozen Sing-a-long in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

Frozen is niet alleen in de bioscoop een megasucces: de Frozen Sing-a-long in Disneyland Paris trok in twee maanden tijd al 500.000 toeschouwers. De sing-a-long is meer dan een simpele meezingvoorstelling. “We wilden er een echte theatershow van maken met allerlei speciale effecten”, aldus senior show director Katy Harris.

Ook in Disneyland Park ten oosten van Parijs trekt Frozen volle zalen. Sinds 1 juni staat in het Chaparral Theatre in Frontierland de Frozen Sing-a-long op de planken. Het rustieke theater is meerdere malen per dag tot de laatste plaats bezet. Afgelopen week werd de half miljoenste bezoekers verwelkomd bij het meezingfeest.

Twaalf keer per dag

De Frozen Sing-a-long staat geprogrammeerd tot 13 september. De show wordt momenteel liefst twaalf keer per dag opgevoerd, wat het succes van Frozen weer eens bevestigt. Niet verwonderlijk: de animatiefilm Frozen – waarop de Sing-a-long is gebaseerd – is niet alleen bij het publiek een hype, maar ook bij de vakbroeders. De Disney-film won twee Academy Awards, vijf Annie Awards, twee Critics’ Choice Awards, een Golden Globe Award en een Bafta.

> Frozen in alle Disney-parken

Meezingen bij de Frozen Sing-a-long in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

{googleads right}In Frans en Engels

Tijdens de Frozen Sing-a-long in Disneyland Paris zingen Anna en Elsa live liedjes met het publiek. In de voorstelling bereiden de dorpelingen zich voor op het Arendelle Winter Festival. Sneeuwkoningin Anna vraagt de toeschouwers haar te helpen met een verrassing voor haar zusje prinses Elsa. Ze wil voor Elsa een groot koor vormen, samen met het publiek. Op het repertoire staan onder meer Do you wanna build a snowman? (in de Nederlandse filmversie: Zullen wij een sneeuwpop maken?) en Love is an open door (Liefde geeft ons open baan). Het bekende Let it go wordt ook in het Frans gezongen en heet dan Libérée, délivrée.

Speciale effecten

De Frozen Sing-a-long moest meer zijn dan een recht-toe-recht-aan meezingvoorstelling. “We wilden er een echte theatershow van maken met allerlei speciale effecten”, vertelt senior show director Katy Harris. En dus werd er 1500 uur gewerkt aan het bouwen van het podium en het decor in het Chaparral Theatre. Er werden 160.000 schroeven en bouten gebruikt. Om een winterse uitstraling te krijgen werden 62 dennen en berken geplaatst, werd aan het decor 58 kilo glitter toegevoegd en werd 3.590 kilo lijm, verf en hars gebruikt. In de kostuums die de zangers en dansers dragen zit meer dan 29 kilometer stof, ruches, kant, fluweel en satijn.

Frozen Sing-a-long in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

509 kandidaten

Om de juiste zangers en dansers te selecteren vonden in Parijs en in Londen veertien audities plaats. 509 kandidaten beproefden er hun geluk en zij zongen samen 171 keer Let it go. Drie weken voor de eerste show startten de repetities in het theater. “De grootste uitdaging was om koningin Elsa bij verrassing tevoorschijn te laten komen boven op de ijsberg”, onthult Katy Harris. “Onze technici ontwierpen een systeem waarmee het centrale projectiescherm precies binnen een bepaalde tijd opgehaald kan worden. Speciale toevoegingen als mist en sneeuw gecombineerd met de juiste lichteffecten zorgen voor een magische entree van Elsa.” Aan de totstandkoming van de Frozen Sing-a-long werkten niet minder dan honderd mensen mee.

Boek hier entree en verblijf in Disneyland Paris met tot 20% korting en gratis ontbijt en diner!
Bestel hier snel en eenvoudig kaartjes voor Disneyland Park

2015 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen