Jean-Marie Pfaff test Dino Splash in Plopsa Coo

Plopsa Coo wijdt Dino Splash in

Voetballegende Jean-Marie Pfaff testte in Plopsa Coo de nieuwe waterattractie Dino Splash.

In Plopsa Coo is Dino Splash voor het publiek open gegaan. De waterattractie met drie verschillende glijbanen is helemaal geïntegreerd in de natuurlijke omgeving van het pretpark. Ook het thema sluit hierbij aan: bezoekers dalen vanaf een platform op een hoogte van twaalf meter met hoge snelheid de waterglijbanen af op rubberen bootjes. Eén glijbaan heeft de vorm van een golf en een totale lengte van 125 meter. De twee andere glijbanen – die in een rots overgaan van een gesloten naar een open glijbaan – hebben elk een lengte van zo’n vijftig meter en zijn voorzien van speciale licht- en geluidseffecten.

Dino Splash in Plopsa Coo

Verrassende attractie

De nieuwste publiekstrekker van Plopsa Coo is opgebouwd rond een vulkaan en gethematiseerd naar de wereld van dinosaurussen. Directeur van de Plopsa-groep Steve Van den Kerkhof, aandeelhouder Hans Bourlon en burgemeester van Stavelot Thierry de Bournonville openden Dino Splash met een glijbeurt. Ook ex-profvoetballer Jean-Marie Pfaff testte de nieuwe aanwinst van Plopsa Coo. “Ik wil er direct terug in”, verkondigde Pfaff toen hij beneden was. “Het is niet alleen een heel mooie, maar ook verrassende attractie.”

Natuurdecor

Jean-Luc Bertrand, parkmanager van Plopsa Coo, is erg blij met Dino Splash. “Het is een mooie aanvulling op ons huidige attractieaanbod. Bovendien past de thematisering van de nieuwe attractie uitstekend in het avontuurlijke natuurdecor van Plopsa Coo. Het plaatje klopt volledig en de reacties zijn erg positief.” De nieuwe waterattractie heeft eigen mascottes: twee levensechte dinosaurussen zijn voortaan elke dag te bewonderen in Plopsa Coo en zijn bereid op de foto te gaan met de bezoekers.

Naar de parkplanner van Plospa Coo

2015 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto’s: Plopsa Coo

Meest bezochte parkprofielen