Nederlands grootste douche in Toverland

Pretparken gaan strijd aan met hitte

De Efteling, Walibi Holland en Toverland, allemaal gaan ze de strijd aan met de hoge temperaturen.

Nederlands grootste douche in Toverland

In de Efteling, Walibi Holland en Toverland worden bezoekers geholpen om het hoofd koel te houden. Met drinkfonteintjes, een waterfeest en een gigantische douche wordt de strijd aangegaan met de hittegolf.

Het kwik komt de komende dagen op veel plekken in Nederland met gemak ruim boven de dertig gaden. De pretparken helpen de gasten om de tropische temperaturen de baas te blijven. Attractiepark Toverland in Sevenum heeft de grote waterval bij de waterattractie Djengu River omgetoverd tot de grootste douche van Nederland. Bezoekers mogen onder de metershoge verfrissende waterval stappen om lekker even af te koelen.

Watergevecht

Walibi Holland organiseert donderdag 2 juli en vrijdag 3 juli de Cooldown Splash Party. Gasten kunnen in Biddinghuizen extra verkoeling zoeken tijdens een megawatergevecht. Bij het hoofdpodium, voor het reuzenrad, gaan om 12.00 uur en 13.00 uur vier enorme waterexplosies de lucht in. Daarnaast zijn er waterpistolen beschikbaar, maar gasten mogen ook hun eigen waterpistool meenemen. Tevens zorgen megasproeiers voor verfrissend water.

Baron 1898 in de EftelingParasols en drinkfonteintjes

In de Efteling zijn bij de nieuwe dive coaster Baron 1898 extra maatregelen genomen om oververhitting van wachtende bezoekers te voorkomen. Op de eerste dag dat de achtbaan open was voor het publiek liep de wachttijd meteen na opening van het pretpark op tot drie uur. Later konden de liefhebbers van een ritje in de bijna dertig meter hoge rollercoaster binnen een uur plaatsnemen. De wachtrij buiten werd voorzien van parasols en extra drinkfonteintjes. Op het plein rondom Baron 1898 vonden ijsjes gretig aftrek.

1-7-2015 © Tekst: Parkplanet
Foto’s: Toverland, Efteling
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen