Djengu River in Toverland

Vlamingen dol op zuidelijke parken

De Efteling en Toverland trekken meer bezoekers uit Vlaanderen.

Djengu River in Toverland

Vlamingen trekken steeds vaker de grens over om een groot pretpark in het zuiden van Nederland te bezoeken. De Efteling en Toverland noteren tientallen procenten meer bezoekers uit Vlaanderen.

Toverland in Sevenum trok in de maand juli 27 procent meer gasten uit Vlaanderen dan in dezelfde maand een jaar eerder. De Efteling in Kaatsheuvel kreeg vorig jaar 23 procent meer zuiderburen binnen de poorten. Duidelijk is dat de Vlamingen dol zijn op de grootste attractieparken in het zuiden van Nederland.

Dicht bij de grens

“Ons voordeel is dat Toverland dicht bij de Belgische grens ligt”, analyseert Inge van Roij, marketeer voor België. “We hebben ons zomerseizoen dit jaar verlengd tot en met 8 november, speciaal vanwege de herfstvakantie in België. Wij verwelkomen onze Vlaamse gasten graag en willen ook hen de gelegenheid bieden om ons in hun schoolvakantie te kunnen bezoeken.”

Goed vertegenwoordigd

De meeste Vlaamse gasten in Toverland zijn afkomstig uit de provincies Antwerpen en Limburg. “Maar ook andere provincies in Vlaanderen zijn goed vertegenwoordigd”, weet Inge van Roij. “De vele overnachtingsmogelijkheden in de omgeving maken dat ons attractiepark ook door verder gelegen provincies bezocht wordt.”

Draconicon in parkshow Raveleijn in de Efteling

Nieuwe accommodaties

Ook bij de Efteling zorgen de overnachtingsmogelijkheden voor meer buitenlandse bezoekers. Het Brabantse pretpark opende onlangs 51 nieuwe accommodaties met vierhonderd slaapplekken in het eigen vakantiepark Bosrijk. Financieel is een toename van het aantal buitenlandse verblijfsgasten lucratief: ze vertoeven langer in het attractiepark en ze besteden meer.

Bestel hier kaartjes met korting voor Toverland 

2015 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Toverland, Efteling
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen