Star Wars Land - Artist impression: (c) Disney / Lucasfilm

Eigen themaland voor Star Wars

In Disney-parken in Californië en Florida komen themagebieden gebaseerd op de films van Star Wars.

Star Wars Land - Artist impression: (c) Disney / Lucasfilm

Zowel Disneyland in Anaheim als de Hollywood Studios in Walt Disney World in Florida krijgen een eigen themaland gebaseerd op de beroemde filmreeks Star Wars.

Het wordt het grootste themaland dat Disney ooit aan één film heeft gewijd, groter dan het veelgeprezen Cars Land in California Adventure in Anaheim. Het nieuwe Star Wars Land dat zowel in Florida als in Californië gaat verrijzen wordt ruim 5,5 hectare groot. Er deden al geruime tijd geruchten de ronde over dit langverwachte themagebied en vandaag werden ze eindelijk officieel bevestigd door Disney.

Star Wars Land - Artist impression: (c) Disney / Lucasfilm

Ambitieus project

Het nieuwe Star Wars Land in Disneyland in Anaheim en in de Hollywood Studios in Walt Disney World bij Orlando is één van de meest ambitieuze projecten van Disney ooit. Bezoekers van de twee parken komen aan op een niet eerder door de mensheid ontdekte planeet en kunnen vervolgens een verlaten ruimtestation bezoeken. In Star Wars Land komen de karakters en de verhalen uit de filmreeks van George Lucas tot leven.

Star Wars Land - Artist impression: (c) Disney / Lucasfilm

Geheime missie

Naast gethematiseerde winkels en een restaurant – de Mos Eisley Cantina, genoemd naar de ruimtehaven op de planeet Tatooine – komen in het nieuwe themaland twee grote hoofdattracties. Gasten kunnen er zelf het bekende ruimteschip Millennium Falcon besturen tijdens een geheime missie en er komt een avontuur waarbij de bezoekers zich midden in de felle strijd tussen de ruimteorganisaties First Order en de Resistance wagen.

> Star Wars, wat, waar, wanneer?

2015 © Tekst: Parkplanet – Artist impressions: Disney
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen