Prinses Laurentien leest voor in de Efteling - Foto: (c) Adri van Esch

BN’ers lezen voor in de Efteling

Zestien bekende Nederlanders lezen een verhaal voor in het Sprookjesbos.

De Sprookjessprokkelaar in de Efteling - Foto: (c) Adri van Esch

Van 12 september tot en met 4 oktober lezen bekende Nederlanders voor in de Efteling. Samen met de Stichting Lezen & Schrijven willen de BN’ers er zo voor zorgen dat laaggeletterdheid voorkomen en tegengegaan wordt. 

Het voorlezen gebeurt in het openluchttheater in het Sprookjesbos. De Efteling – al meer dan zestig jaar hoeder van het cultureel erfgoed sprookjes – onderschrijft het belang van lezen en voorlezen. Daarom werken het Kaatsheuvels attractiepark en de Stichting Lezen & Schrijven vier weken lang samen, met leuke activiteiten in de Efteling waar bezoekers aan mee kunnen doen.

Een ontmoeting met de Sprookjessprokkelaar

Elke zaterdag en zondag tot en met zondag 4 oktober lezen niet alleen bekende landgenoten verhalen voor, er is ook vier keer per dag een speciale parkshow (om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur) waarin Draak de hoofdrol speelt. Bezoekers ontdekken waarom Draak smoesjes verzint als hij moet voorlezen op Sprookjes Voorleesdag. De Sprookjessprokkelaar weet raad.

Taal Doe-boekjes

Aan de bezoekers van de Efteling wordt een Taal Doe-boekje uitgedeeld met taalspelletjes, een speurtocht in het Sprookjesbos, maar ook informatie over laaggeletterdheid in Nederland.

Prinses Laurentien leest voor in de Efteling - Foto: (c) Adri van Esch

Voorlezers

Zaterdag 12 september: Curt Fortin (bekend van Hoelahoep en de Schatkamer, 13.30 uur ) en Inge Ipenburg (bekend van Goede Tijden, Celblok H en de Sinterklaasfilms, 15.30 uur)

Zondag 13 september: Lieke van Lexmond (bekend van Goede Tijden en Everybody Dance now, 13.30 uur) en Joris Lutz (acteur en schrijver van boeken over Hondje Fred, 15.30 uur)

Zaterdag 19 september: Birgit Schuurman (bekend van de film Pijnstillers, 13.30 uur) en Bart Boonstra (bekend van Nick in de Box, 15.30 uur)

Zondag 20 september: Ron Boszhard (bekend van Zappsport, 13.30 uur) en Milouska en Joris (bekend van het Jeugdjournaal, 15.30 uur)

Zaterdag 26 september: Klaas van Kruistum (bekend van Zapplive en De Rekenkamer, 13.30 uur) en Bas Muijs (bekend van Goede Tijden, 15.30 uur)

Zondag 27 september: Jetske van den Elsen (bekend van Achter de voordeur en De Rijdende Rechter, 13.30 uur) en Bart Meijer (bekend van Het Klokhuis en Zapplive, 15.30 uur)

Zaterdag 3 oktober: Sascha Visser (bekend van Zapplive en Zappsport, 13.30 uur) en Stijn Fransen (bekend van Spangas en Zappmissie, 15.30 uur)

Zondag 4 oktober: Prinses Laurentien en Paul van Loon (schrijver van Dolfje Weerwolfje en Raveleijn)

2015 © Tekst en foto’s: Parkplanet
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen