Pinokkio in de Efteling

Pinokkio laat zijn neus zien in de Efteling

De ondeugende houten pop Pinokkio krijgt een plekje in het Sprookjesbos van de Efteling in Kaatsheuvel.

Pinokkio speelde nog geen rol van betekenis in de Efteling. Maar die tijd is voorbij: de houten pop die een mensenkind wordt is niet meer uit het pretpark weg te denken. In september ging de sprookjesmusical over Pinokkio in première in het Efteling Theater. En vanaf 24 maart 2016 krijgt Pinokkio ook een vaste plek in het Sprookjesbos, tussen Roodkapje en de Rode Schoentjes in.

Nieuw avontuur

Voor de uitbeelding van het sprookje – dat in 1915 in het Nederlands vertaald werd – heeft de Efteling contact gezocht met de Pinokkio Stichting in het Italiaanse dorpje Collodi. “Een nieuw avontuur voor ons”, zegt Efteling-directeur Fons Jurgens. “Het oorspronkelijke Italiaanse verhaal zal ons uitgangspunt zijn. Verhalen en sprookjes vertellen zit in ons bloed, het is wie we zijn. In 1952 is de Efteling ontstaan met een Sprookjesbos met tien sprookjes en tot op de dag van vandaag is dit onderdeel van het park zeer geliefd bij jong en oud.”

Schets werkplaats Geppetto - Beeld: Efteling

29e sprookje

Pinokkio wordt het 29e sprookje in het Sprookjesbos van de Efteling. Het attractiepark trekt voor de nieuwe aanwinst twee miljoen euro uit. Het sprookje bestaat straks uit drie onderdelen, met interactieve elementen en een knipoog naar zijn Italiaanse oorsprong. Bezoekers lopen als het ware door het sprookje heen. De start is bij de werkplaats van Geppetto, waar naar binnen geloerd kan worden. Vanaf daar gaat men, samen met de karakters in het sprookje, op zoek naar Pinokkio en Geppetto.

Geppetto en Pinokkio - Foto: Efteling

Musical Pinokkio

Tot en met 28 maart 2016 woont Pinokkio in het Efteling Theater. Daar wordt het verhaal verteld van timmerman Geppetto die zo graag een zoon wilde dat hij een houten pop maakte die hij Pinokkio noemde. Toen een blauwe fee Pinokkio tot leven wekte, was Geppetto zielsgelukkig. Maar echt goed luisteren kan Pinokkio niet. Hij wil liever op avontuur, de gekste dingen meemaken en de hele wereld bij de neus nemen. Pinokkio draagt een grote wens met zich mee: hij wil namelijk het allerliefst een écht jongetje zijn. Of dat lukt, is te zien in het theater van de Efteling.

De nieuwe attracties in pretparken in 2016

2015 © Tekstbewerking: Parkplanet – Beeld: Efteling

Meest bezochte parkprofielen