Terra Mítica in Benidorm - Foto: Lira

Terra Mítica krijgt eigen hotel

Het Spaanse pretpark Terra Mítica opent in 2016 hotel Grand Luxor.

Terra Mítica in Benidorm - Foto: Lira

De nieuwe eigenaren van Terra Mítica houden woord: ze breiden het pretpark uit met een hotel. In de loop van 2016 moet hotel Grand Luxor open gaan, met 226 kamers en suites, een weelderige tuin met zwembad en jacuzzi’s en verschillende conferentieruimtes. Het hotel zal 365 dagen per jaar open zijn.

Hotel Grand Luxor is een nieuwe stap in het winstgevend maken van het pretpark bij de Spaanse badplaats Benidorm. Al sinds de opening van Terra Mítica in 2000 gaat het financieel slecht met het park. In 2004 was het bedrijf zelfs op een haar na failliet. Het attractiepark wisselde regelmatig van eigenaar. Sinds 2010 is het kwakkelende park in het bezit van Grupo Aqualandia, ook exploitant van het wel succesvolle waterpark met dezelfde naam.

Grand Luxor Hotel in Terra Mítica

Opkomende markten

In 2013 bracht Grupo Aqualandia plannen naar buiten om Terra Mítica weer levensvatbaar te maken. Eén onderdeel was het bouwen van eigen hotels. Het pretpark aan de Spaanse Costa Blanca kondigde aan te willen investeren in drie parkhotels, met in totaal duizend kamers. Met het nieuwe resort wil het themapark vooral toeristen uit opkomende markten als de Russische en de Italiaanse naar Benidorm lokken.

30 miljoen euro

Leken veel plannen in de afgelopen vijftien jaar vooral proefballonnetjes, het voornemen om parkhotels te gaan bouwen is serieus, blijkt nu. Hotel Grand Luxor wordt gebouwd naast het Egyptische themagebied en mikt zowel op toeristische als zakelijke gasten. Het viersterrenhotel van Terra Mítica wordt in twee fases verwezenlijkt: in 2016 openen 226 kamers, in de tweede fase wordt het hotel uitgebreid met 120 kamers. De totale investering voor hotel Grand Luxor is dertig miljoen euro.

2015 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Lira, Terra Mítica,
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen