Alpenexpress VR Ride in Europa-Park

Virtual reality ín de achtbaan

Europa-Park heeft een wereldprimeur: met een VR-bril op over een achtbaan razen.

Alpenexpress VR Ride in Europa-Park

Een achtbaanritje beleven met een virtual reality-bril op, dat kon al wel. Maar een ritje ín een achtbaan met zo’n futuristische bril op, dat is helemaal nieuw.

In Europa-Park kan het vanaf 17 september. Als test nog: het unieke ritje is vooralsnog voorbehouden aan abonnementhouders en hotelgasten.

Snelle schijnwerkelijkheid

Met virtual reality kan elke schijnwerkelijkheid worden geconstrueerd: zet een VR-bril op en de beelden zorgen ervoor dat je je op de meest bijzonder plaatsen waant. Je maakt een reis over de bodem van de zee zonder nat te worden. Je leeft in de Gouden Eeuw zonder te plek te verlaten. Of je raast over een achtbaan zonder ook maar een meter vooruit te komen. Maar wat als je een razendsnelle rit maakt over een achtbaan terwijl een VR-bril allerlei spannende beelden vertoont? Europa-Park experimenteerde er een tijdlang mee.

Alpenexpress VR Ride in Europa-Park

Alpenexpress VR-Ride

Het pretpark in het Duitse Zwarte Woud is nu zover om ook de bezoekers deze ervaring te laten meemaken. Vanaf 17 september kunnen vaste gasten van het attractiepark een VR-bril lenen en vervolgens in achtbaan Alpenexpress stappen. Tijdens het snelle ritje vertoeven zij in een virtuele wereld met mascotte Ed Euromaus in de hoofdrol. De beelden zijn perfect op het baanverloop van de Alpenexpress afgestemd. Deelnemers aan de Alpenexpress VR-Ride in Europa-Park werpen wellicht een blik in de toekomst van de rollercoaster.

2015 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Europa-Park
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen