Djinn in Toverland

Djinn vervangt Sim Sa La Swing

In Toverland maakt Sim Sa La Swing plaats voor zweefmolen Djinn.

Djinn in Toverland

Na vijftien jaar vervangt Toverland één van zijn meest in het oog springende attracties: zweefmolen Sim Sa La Swing maakt plaats voor Djinn.

Meteen bij binnenkomst in Toverland staat daar al sinds de opening van het attractiepark in alle glorie zweefmolen Sim Sa La Swing. Niemand kan de imposant verlichte molen ontgaan; ook nu het pretpark in Sevenum inmiddels veel groter is gegroeid blijft de zweefmolen een regelrechte eyecatcher. “Sim Sa La Swing is een echte publiekslieveling in het Land van Toos”, vertelt hoofd Marketing Pieter Huijsmans. “Na vijftien jaar komt er een nieuwe zweefmolen die ook toegankelijk is voor onze kleine bezoekers.”

Oosters thema

Sim Sa La Swing wordt vervangen door een nieuwe zweefmolen die nog beter past bij de Oosterse sfeer van het themagebied Land van Toos. De molen krijgt de naam Djinn en is afkomstig van de nostalgische zweefmolenbouwer Wooddesign uit ‘s-Hertogenbosch.

Djinn in ToverlandTweepersoons stoeltjes

Djinn gaat vanaf 15 december zijn eerste rondjes draaien. De zweefmolen krijgt zowel één- als tweepersoonszitjes. Daardoor kunnen ook kleinere bezoekers vanaf één meter nu samen met een volwassene de attractie ervaren. “Het attractieaanbod voor onze kleine gasten neemt hierdoor toe”, glundert Huijsmans.

Vier geesten

De nieuwe zweefmolen wordt gesierd door vier Oosterse geesten die handgetekend zijn door Toverland-ontwerper Peter van Holsteijn. Het attractiepark in Noord-Limburg roept het publiek op namen voor de bewoners van Djinn te bedenken. Via een speciale webpagina kan iedereen zijn of haar eigen unieke namen doorgeven. Voor de bedenker van de beste namen liggen vier entreekaarten voor Toverland klaar.

2015 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Toverland
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen