Groen licht voor achtbaan Movie Park

De mega-achtbaan van Movie Park Germany gaat in de herkansing: de gemeente gaat akkoord.

MPG Filmrol Ingang groot 11PP

In 2012 ging het voornemen van Movie Park Germany om een 45 meter hoge achtbaan te bouwen de ijskast in. Het plan krijgt een herkansing: het Duitse filmpark plant een nieuwe rollercoaster voor 2017.

Movie Park Germany krijgt van de gemeente Bottrop groen licht voor de bouw van een nieuwe 45 meter hoge achtbaan. Movie Park-eigenaar Parques Reunidos wil miljoenen euro’s steken in de rollercoaster die in 2017 open moet gaan. In 2012 torpedeerde de Spaanse pretparkketen nog een soortgelijk plan: de bouw van een eveneens 45 meter hoge lanceerachtbaan werd toen vrij plotseling in de ijskast gezet omdat het moederbedrijf geconfronteerd werd met tegenvallende financiële resultaten. 

Op één na hoogste attractie

De nieuwe achtbaan komt – net als in de plannen voor 2012 – dicht bij de ingang van het pretpark. De gemeenteraad van Bottrop staat achter de plannen voor de nieuwe attractie, die na de zestig meter hoge High Fall-toren de hoogste van het pretpark wordt. “We hebben destijds ‘ja’ gezegd tegen het filmpark, dan moeten we het park nu ook kansen geven om zich verder te ontwikkelen”, aldus een plaatselijk politicus van de SPD. TÜV Nord onderzoekt momenteel wat voor een impact een 45 meter hoge achtbaan op die locatie heeft op de omgeving. Het onderzoeksinstituut zal met name een oordeel vellen over het te verwachten geluid van de nieuwe achtbaan.

2015 © Tekst en foto: Parkplanet
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen