Sprookjesbos voor Disneyland

Fairy Tale Forest is de nieuwste aanwinst voor een Disney-park: Hongkong heeft zijn eigen sprookjesbos.

Fairy Tale Forest in Hong Kong Disneyland © Foto: Disney

Disneyland heeft zijn eigen sprookjesbos: in Hongkong is aan het pretpark Fairy Tale Forest toegevoegd. Fairy Tale Forest is een groen park in een park, gevuld met scènes uit Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, Assepoester, Belle en het Beest, De Kleine Zeemeermin en Raponsje.

In de Disneyland-parken in Parijs en Californië kun je je al laten vervoeren door een sprookjesland vol miniatuurtaferelen. In Storybook Land in de Franse en Amerikaanse parken stap je in een bootje, in het nieuwe Fairy Tale Forest in Hong Kong Disneyland ga je echter te voet door de sprookjeswereld. De imagineers tekenden en bouwden een grote tuin met gesnoeide buxusbeelden van paddenstoelen en klavertjes, kleurrijke bloemenborders en vijf sprookjestaferelen.

Fairy Tale Forest in Hong Kong Disneyland © Foto: Disney

Feeëriek doolhof

Aan de bouw van Fairy Tale Forest werd twee jaar gewerkt. “Het is een feeëriek en complex doolhof geworden met groene paden, prachtige tuinen en miniatuurtaferelen uit de vijf meest gekoesterde sprookjes”, vertelt Kelly Willis, bij Walt Disney Imagineering werkzaam op de afdeling Creative Development and Show Quality.

Fotolocatie in Fairy Tale Forest in Hong Kong Disneyland - © Foto: Disney

Bewegende taferelen

In Fairy Tale Forest in Hong Kong Disneyland hebben alle taferelen bewegende scènes. Belle en haar Beest dansen in het kasteel, Ariel zit met haar prins Erik in een op het water ronddrijvend bootje en de karretjes van de zeven dwergen rijden door de diamantmijn. Bij elk sprookje is de bekende muziek uit de film te horen. Naast de vijf sprookjes herbergt Fairy Tale Forest een ontmoet- en groetlocatie voor Tinkerbell en Pixie Hollow en fotomogelijkheden voor de bezoekers.

2015 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Disney
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen