Nieuwe parade voor Disneyland Paris

In 2017 bestaat Disneyland Paris 25 jaar. Eén van de jubileumactiviteiten is een nieuwe parade.

Happiness Is Here Parade in Tokyo Disneyland - Foto: © Adri van Esch

Disneyland Paris werd op 12 april 1992 geopend. In 2017 bestaat het Franse themapark 25 jaar. Dat wordt groots gevierd: de bekendste attracties krijgen een omvangrijke opknapbeurt, Star Tours krijgt een nieuwe show en er komt een nieuwe parade!

Voor jubileumjaar 2017 is Disneyland Paris een omvangrijk renovatieprogramma gestart. Bekende attracties als Big Thunder Mountain, Peter Pan’s Flight en Space Mountain krijgen een grootscheepse opknapbeurt. Nadeel is dat die attracties vaak zeer lange tijd gesloten zijn, maar daarna zullen ze weer stralen als op 12 april 1992. De attractie Star Tours wordt niet alleen volledig gerenoveerd, de vluchtsimulator krijgt ook een nieuwe inhoud. Star Tours 2: The Adventure Continues heeft vanaf maart 2017 driedimensionale filmbeelden en een telkens wisselend verhaal.

Happiness Is Here Parade in Tokyo Disneyland - Foto: © Adri van Esch

Jubileumparade

Disneyland Paris krijgt ook een nieuwe parade. Eén van de ontwerpers die momenteel werkt aan de jubileumparade van het Franse park is de Californische designer Jody Daily. Hij werkte lange tijd bij Disney Imagineering en is nu werkzaam als zelfstandig ontwerper. Nog steeds werkt Daily veel in opdracht van Disney. Hij was onder meer verantwoordelijk voor wagens in Mickey’s Soundsational Parade in Disneyland in Anaheim en de Happiness Is Here Parade in Tokyo Disneyland (foto’s).

> Disneyland Paris heeft een ‘inklapbare’ parade

13 december 2015 © Tekst en foto’s: Parkplanet
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen