Grootste Lego-winkel van Europa

Disney Village heeft de grootste Lego-winkel van Europa.

Het winkelbestand in Disney Village, het uitgaansgebied van Disneyland Paris, is flink opgeschud nadat in 2013 de World of Disney open ging. Deze Disney-winkel aan de kop van het entertainmentcentrum is met 1400 vierkante meter twee keer zo groot als de oude Disney Store. Ook heel uitgebreid is de Lego Store: de gethematiseerde shop met de bekende gekleurde steentjes is de grootste van Europa. De Lego Store is gehuisvest in het pand waarin jarenlang Hollywood Pictures zat. Deze winkel vol filmsouvenirs ruimde het veld voor ontelbare bontgekleurde Lego-steentjes.

Disneyland Paris is ook een winkelwalhalla

Lego Store in Disney Village in Disneyland Paris – Foto: © Adri van Esch

Imagination Center

In de Downtown Disney-uitgaansgebieden van Walt Disney World in Florida en Disneyland in Californië staan ook grote Lego-winkels onder de naam Lego Imagination Center. Eén van de meest opvallende elementen van deze Lego-shops is de Pick-A-Brick Wall, een muur met bakken vol Lego waar kinderen hun eigen steentjes kunnen scheppen. De Lego-vestigingen in de Verenigde Staten staan vol met Lego-bouwwerken die vaak met een druk op de knop in beweging gezet kunnen worden. Ook Disney-figuren zijn in Lego nagebouwd: bezoekers poseren graag met Sneeuwwitje en Buzz Lightyear en Woody heten gasten welkom bij de ingang. Ook in Parijs is een Pick-A-Brick Wall en staan schitterende Disney-figuren gemaakt van Lego.

Mickey Mouse voor de World of Disney in Disney Village in Disneyland Paris – Foto: © Adri van Esch

Vernieuwingen

In de loop der jaren heeft Disney Village een geheel nieuwe aanblik gekregen. Sinds de opening in 1992 is het entertainmentgebied tussen de parken en de hotels het meest van alle onderdelen van Disneyland Paris van aanzicht en invulling veranderd. In de afgelopen jaren vestigden zich koffieketen Starbucks, broodjeszaak Earl of Sandwich en de Franse Brasserie Rosalie in de straat. En er kwam een nieuwe flagship store met Disney-producten: World of Disney. Deze gigantische winkel wordt gemarkeerd door een koperkleurige Mickey (foto) en Minnie. De twee beelden zijn afkomstig van de Disney-winkel in Manhattan. Binnen valt de enorme luchtballon op, die fel afsteekt tegen een donkere hemel met oplichtende sterretjes. In de ballon zitten Mickey, Minnie en Pluto, die terugzweven uit de Franse hoofdstad. Het thema van het nieuwe koopwalhalla is ‘Reizen’.

 Naar Disney Village
 De geschiedenis van Disney Village

2013-2023 © Tekst en foto’s: Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen