Overal shows en entertainment

In Disneyland Paris kun je altijd rekenen op shows en parades.

In Disneyland wordt entertainment met hoofdletters geschreven. Overal in Disneyland Park, het Walt Disney Studios Park en Disney Village stuit je op voorstellingen en optredens. De vaste toppers zijn Disney Stars on Parade, Disney Illuminations en Buffalo Bill’s Wild West Show. Al zal voor menig (kleine) bezoeker een ontmoeting met Mickey Mouse of een Disney-prinses het hoogtepunt van de dag zijn.

Stars on Parade in Disneyland Paris, met Mickey en Minnie - Foto: © Disney

Disney Stars on Parade

Disney Stars on Parade trekt elke middag door Disneyland Park. De stoet wordt geopend door Mickey en Minnie Mouse die op het punt staan een ontdekkingsreis door de wereld van de verbeelding te maken. Het bekende duo wordt op de eerste praalwagen begeleid door onder meer Donald Duck en Goofy. Daarna rijdt de speelgoedwagen van Andy uit Toy Story langs, met natuurlijk Woody en Buzz Lightyear. Simba en Nala uit The Lion King en Baloe uit Junglebook hebben plaatsgenomen op een kleurrijke rots en Peter Pan vliegt meterhoog heen en weer in de gloed van een halve maan.

Op een helblauw doodshoofd houdt Kapitein Haak het scheepje van Peter Pan in het vizier. Vervolgens zwemmen de karakters uit Finding Nemo en Finding Dory voorbij en neemt prins Phillip het op tegen een koperen, vuurspuwende draak. De indrukwekkende parade wordt afgesloten door de Disney-prinsessen en hun prinsen en met het gigantische ijskasteel van Anna en Elsa uit Frozen. De parade is door de prachtige achtergrond op zijn mooist in Main Street U.S.A. De meeste ruimte om de stoet te bekijken vind je tussen It’s a Small World en het kasteel.

‘Ontdekkingen’ centraal in Disney-parade

Disney Illuminations in Disneyland Park - Foto: © Disney

Disney Illuminations

Het overweldigende spektakel Disney Illuminations sluit elke dag in Disneyland Park af. Het kasteel van Doornroosje is het decor voor dit samenspel van lasers, waterschermen, fonteinen en vuurwerk. Geavanceerde projecties zorgen voor sprookjesachtige illusies op de muren van het kasteel. Mickey Mouse laat de bekende Disney-films en -personages tot leven komen. Tekefilmfiguren als De Leeuwenkoning en Peter Pan, maar ook ‘levende’ personages uit de Pirates of the Caribbean-films, uit Star Wars en Beauty and the Beast. Fonteinen voor en naast het kasteel tot wel veertig meter hoog en vuurwerk en vuurkanonnen zorgen voor een voorstelling die een must is tijdens je dagje Disneyland. Disney Illuminations wordt elke avond tegen sluitingstijd opgevoerd.

Fun facts over de Disney-avondshow

Mickey op de foto met gasten - Foto: © Disney

Ontmoet de Disney-figuren

Overal in de attractieparken kun je de beroemde Disney-karakters tegen het lijf lopen. Je kunt met ze op de foto, een handtekening vragen of gewoon even naar ze wuiven als ze in de parade aan je voorbij rijden. Op diverse plekken in de pretparken kun je een Disney-figuur ontmoeten. Er is dan een wachtrij zodat iedereen zonder dringen aan de beurt komt. Daarnaast zijn er officiële ontmoet- en groet-locaties waar altijd Disney-beroemdheden op je wachten.

In Fantasyland kun je de hele dag met Mickey Mouse op de foto in het theater Meet Mickey Mouse. Je vindt deze locatie helemaal achteraan in Disneyland Park, links naast het wonderlijke doolhof van Alice. In zijn kleedkamer in het theater laat Mickey je zijn beste goocheltrucs, kostuums en rekwisieten zien.

In het Princess Pavilion kun je op de foto met één van de geliefde Disney-prinsessen. De ontmoet- en groet-locatie van de koninklijke hoogheden ligt links van It’s a Small World in Fantasyland. Voor het gebouw van de prinsessen staan automaten waar je een kaartje met het tijdstip waarop je aan de beurt bent kunt halen. Je hoeft dan niet urenlang in de rij te staan.

Meer over shows en parades in Disneyland Paris

Lente in Disneyland Park - Foto: © Disney

Lente, Halloween en kerst

Disneyland Paris maakt van de verschillende seizoenen veel werk. Het jaar wordt geopend met Swing into Spring, een lentefestival van begin maart tot eind mei dat Disneyland Park helemaal in de bloemen zet. Tijdens Halloween in oktober zet Disney zijn beroemde deugnieten in, zoals Cruella de Vil, Maleficent, Jafar en Gaston. Main Street U.S.A. wordt dan overspoeld met vriendelijke witte spookjes. Het jaar wordt afgesloten met twee maanden kerst (vanaf begin november), waarbij het Disneyland Park verandert in een wondere winterwereld met honderdduizenden lichtjes, kerstbomen en een vrolijke Christmas Parade met de kerstman in zijn arrenslee.

Bestel hier tickets en boek overnachtingen in Disneyland Paris

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney, Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen