In Space Mountain - Foto: © Disney

Nooit te oud voor Disneyland

Disneyland is alleen voor kinderen? Echt niet! Ook volwassenen kunnen zich in de wereld van Walt Disney weer even helemaal kind voelen.

“I won’t grow up”, zegt Peter Pan in de Disney-klassieker uit 1953. Hoe leuk is het om weer even kind te worden en ongegeneerd te genieten van alle attracties, shows en parade waar je misschien eigenlijk wel te oud voor bent. Even geen verstandige volwassene zijn en je weer zo blij als een kind voelen, kan dat als je Disneyland Paris bezoekt zonder kinderen in je gezelschap? Zeker wel. Liefst 40 procent van alle bezoekers bezoekt het land van Mickey zonder kroost. En ze hebben er de tijd van hun leven!

Hakuna Matata-sfeer

Natuurlijk kun je een rondje varen door Storybook Land (Le Pays des Contes de Fées) of langs de vrolijke poppen van It’s a Small World, attracties die in de eerste plaats voor kinderen bedoeld zijn. Of gewoon meevliegen met Dombo of Peter Pan. Er is geen leeftijdsgrens voor deze attracties; deze twee ritten behoren tot de grootste hits van het Disneyland Park. En doe het dan meteen goed: dompel jezelf helemaal onder in de Hakuna Matata-sfeer waar de Disney-parken zo bekend om zijn en zet Mickey-oren op je hoofd of zo’n maffe Goofy-hoed. Vooral Amerikanen en helemaal de Japanners laten zich in ‘hun’ parken op deze manier gaan. Europeanen zijn wat gereserveerder, maar waarom? Daar ben je immers nooit te oud voor!

Wibi Soerjadi met Donald en Katrien Duck in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

‘Volwassen’ belevenissen

Als je dan toch toe bent aan wat meer ‘volwassen belevenissen’, dan ben je in Disneyland ook op de goede plek. Walt Disney Studios heeft Crush’s Coaster en The Twilight Zone Tower of Terror. Of wat rustiger: Cars Road Trip of het Frozen-spektakel Animation Celebration. Disneyland Park heeft Indiana Jones and the Temple of Peril en Space Mountain. Voor het merendeel zijn dat attracties die gebruik maken van het Fastpass-systeem, waardoor je je wachttijden aanzienlijk kunt beperken.

Koninklijke lunch

Eén van de technologisch meest geavanceerde attracties is Ratatouille, The Adventure in Walt Disney Studios. In deze darkride krimp je tot de grootte van een rat en je ontdekt de wereld van Rémy uit de animatiefilm Ratatouille. Na afloop kun je lunchen of dineren in de naastgelegen Bistrot Chez Rémy. Meer in voor een koninklijke lunch met prinsessen, ga dan naar Cinderella’s Royal Inn in Auberge de Cendrillon, achter het kasteel van Doornroosje. Werp na het royale dessert nog even een goedkeurende blik op de koninklijke koets op de binnenplaats van de auberge.

Een duel met Woody in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Wonderlijke werelden

Het mooiste van de Disney-parken is dat je telkens weer een andere wonderlijke wereld binnenstapt. Ervaar bijvoorbeeld het wilde westen in Frontierland in het Disneyland Park of bij Billy Bob’s Country Western Saloon in Disney Village. Het Agrabah Café in Adventureland brengt je naar het mystieke oosten. Het is de ideale plaats om in de wereld van Aladdin en Jasmine te duiken en te genieten van een oosters buffet in de sfeer van een oude Arabische bazaar.

Shop ‘till you drop

Hou je van shoppen? Neem dan een kijkje in de verschillende boetieks in de Disney-parken of in Disney Village. De grootste winkel is The World of Disney in Disney Village. Maar ook het Emporium op de hoek van Town Square en Main Street U.S.A. in Disneyland Park is een waar winkelwalhalla. Winkelen kan ook buiten Disneyland Paris in La Vallée Village, een designer outlet in Val d’Europe, op slechts een paar minuten van de pretparken. In grote outletdorp vind je de grote internationale modemerken tegen gereduceerde prijzen.

Disneyland is ook een winkelwalhalla

Hapje en drankje

Eten en drinken, een beetje sportief bezig zijn en je laten verwennen, het hoort allemaal bij een fijne korte vakantie. Heb je zin in een authentieke hamburger, ga dan terug in de tijd naar de jaren 50 in Annette’s Diner in Disney Village. Nog even lekker een drankje doen kan bijvoorbeeld heel goed in de New York City Bar in hotel New York. Je waant je even in Manhattan en hebt een ongelooflijke keuze aan cocktails. Of geniet van een vruchtensap of cocktail in het magische Café Fantasia in het Disneyland Hotel. Prima adresjes voor een drankje – gecombineerd met een concert of een dansje – zijn ook de Sports Bar of Billy Bob’s Country Western Saloon in Disney Village.

Bekijk de aanbiedingen in de hotels van Disneyland Paris

Disneyland Paris Golf - Foto: © Disney

Zwemmen of golfen

Voor de sportieveling is er in bijna ieder Disney-hotel een fitnesscentra of zwembad te vinden. Disneyland Resort heeft tevens een eigen 18-holes golfbaan. Je kunt je ook laten verwennen met een heerlijk moment van ontspanning in de Celestial Spa in het Disneyland Hotel. Wil je een filmpje pikken, dan kun je terecht in bioscoopcomplex Gaumont in Disney Village.

Naar Disney Village

Plek om iets te vieren

Disneyland is de perfecte plek om je verjaardag te vieren, of Valentijnsdag, je trouwdag of om je geliefde ten huwelijk te vragen. De meest romantische plek daarvoor is Fantasyland. Bekijk de zonsondergang aan de voorkant van het kasteel van Doornroosje en je voelt de magie. Aan het einde van de dag is het kasteel het decor van Disney Illuminations, een geweldige show met spectaculaire projecties, vuurwerk en waterstralen. Ook heel romantisch. En vraag je niemand ten huwelijk, heb je geen trouwdag te vieren of ben je niet jarig? Ach, dan is Disneyland Paris nog steeds heel leuk. Dan vier je, net als Alice en de Gekke Hoedenmaker, gewoon je eigen onjaardag!

© Tekst: Parkplanet – Foto’s: Disney, Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen