Eft Symbolica schets 16pers

Kogel door de kerk: Symbolica komt

De Efteling opent in de zomer van 2017 de attractie Symbolica, Paleis der Fantasie.

Eft Symbolica schets 16pers

De Efteling deed er lang over om een besluit te nemen over de bouw van de nieuwe attractie Symbolica. Maar de kogel is nu door de kerk: Symbolica wordt geopend in 2017.

In juni 2010 was voor het eerst sprake van Symbolica, toen nog Hartenhof genoemd. De spectaculaire darkride van de Efteling zou in 2012 opengaan. In de zomer van 2011 werd bekend dat de bouw en opening waren uitgesteld. Tot 2015, meldde het pretpark, maar vorig jaar ging Baron 1898 open en over een openingsdatum voor Symbolica kwam amper een woord over de lippen van de Efteling-directie. Meer dan dat de attractie er ‘ooit gaat komen’ en waarschijnlijk ‘voor 2020’ werd niet bekendgemaakt.

Overdekte attractie

Maar nu is de kogel door de kerk: de darkride Symbolica: Paleis der Fantasie gaat definitief in de zomer van 2017 open. Symbolica wordt een overdekte attractie voor de hele familie, zoals bijvoorbeeld de bekende attracties Droomvlucht, Fata Morgana en Carnaval Festival in de Efteling ook zijn. Centraal in de rit staat de wisselwerking tussen werkelijkheid, droom en fantasie. De nieuwe attractie maakt deel uit van het 65-jarig jubileum van de Efteling en komt middenin het park te staan, op de Efteling Brink.

Polles Keuken in het Rijk der Fantasie in de Efteling

Rijk der Fantasie

Symbolica wordt het tweede en belangrijkste onderdeel van het Rijk der Fantasie. In 2012 werd al pannenkoekenrestaurant Polles Keuken geopend. De totale kosten van de themazone komen op 42 miljoen euro. Met de bouw van Symbolica is ongeveer 35 miljoen euro gemoeid. Efteling-directeur Fons Jurgens zegt dat het altijd de wens van de Efteling is geweest om de attractie voor 2020 te openen. “We zijn blij om nu officieel bekend te kunnen maken dat – naast de nieuwe verblijfsaccommodatie Het Loonsche Land – deze darkride in 2017 wordt geopend; een voor de Efteling bijzonder jaar. Met deze unieke attractie kunnen we vernieuwing en vergroting van het attractieaanbod blijven garanderen op weg naar een internationale bestemming met vijf miljoen bezoeken. Symbolica wordt echt een attractie voor de hele familie, gasten van alle nationaliteiten en generaties gebruiken immers hun fantasie.”

eft hartenhof schets

Symbolica: Paleis der Fantasie

In een paleis waar parkmascotte Pardoes de Tovernar gastheer is worden bezoekers uitgenodigd hun eigen fantasie te herontdekken. Dit gebeurt door een avontuur langs de magische, verborgen kamers van het Paleis der Fantasie. Bezoekers kiezen straks uit drie verschillende routes en stappen met maximaal zes personen in een voertuig genaamd Fantasievaarder. De verschillende routes met interactieve elementen zorgen voor een geheel eigen avontuur door het kolossale gebouw.

Onderscheidend blijven

“Deze darkride zorgt ervoor dat we als Efteling onderscheidend blijven binnen de top van de Europese attractieparkenbranche. Uiteraard door het toevoegen van onze eigen kenmerkende storytelling en unieke thematisering, maar vooral door het gebruik van oneindig veel details in de attractie. Iedere rit zorgt keer op keer voor verwondering en prikkelt de fantasie op steeds een andere manier,” aldus directeur Jurgens.

> Eerste mijlpaal: koepel geplaatst op Symbolica

2016 © Beeld: Efteling
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen