Fata Morgana in Tivoli Gardens

Fata Morgana in Kopenhagen

In Fata Morgana zweven gasten van Tivoli in Kopenhagen rond een 45 meter hoge minaret.

Fata Morgana in Tivoli Gardens

De nieuwe attractie Fata Morgana in Tivoli in Kopenhagen heeft drie belevenissen in één: twee typen gondels die tot tientallen meters hoog de Deense lucht in gaan en kleine botsauto’s speciaal voor kinderen.

Vanaf 6 april heeft ook Tivoli in hartje Kopenhagen een attractie met de naam Fata Morgana. Maar de nieuwe aanwinst is compleet anders dan de naamgenoot in de Efteling. Het Deense stadspark heeft de naam Fata Morgana gegeven aan een toren met gondels, gebouwd door attractiebouwer Huss uit het Duitse Bremen. Die gaf eerder al zijn verkoopsucces Enterprise een nieuw uiterlijk en heeft dat nu ook gedaan met de aloude attractie Condor.

Nieuw type gondels

De Condor in Tivoli Gardens is een 45 meter hoge toren waar gondels rond cirkelen. De gondels maken twee draaibewegingen: grote om de mast heen en de kleinere cirkels van de vier afzonderlijke armen. De attractie krijgt in Kopenhagen twee gondels zoals die ook in andere pretparken te zien zijn: open schuitjes waar twee personen in passen. In Tivoli krijgen die schommelende gondels de vorm van een wild dier.

Fata Morgana in Tivoli GardensGezicht naar buiten

Nieuw zijn twee gondels die uniek zijn voor deze attractie. Daarbij zitten de passagiers met de rug naar het midden en met het gezicht naar buiten. Vanaf dertig meter hoogte hebben de gasten een prachtig uitzicht over de Deense hoofdstad en het pretpark.

Minibotsauto’s

Naast de verschillende ervaringen in de twee gondelsoorten van Fata Morgana krijgt de attractie nog een derde bijzonderheid: onder het instapplatform van de carrousel komt een baan met botsautootjes. De kleine auto’s zijn speciaal bedoeld voor kinderen en hebben de vorm van konijnen en jakhalzen.

Verlichte minaret

Fata Morgana krijgt een plekje in het themagebied Oriënt en vormt straks samen met de torens van Vertigo, Det gyldne Tårn (De gouden toren) en Star Flyer de skyline van Tivoli Gardens. De nieuwe attractie is vormgegeven als een 45 meter hoge minaret waarvan de spits ’s nachts oplicht tegen de nachtelijke hemel.

{youtube}jO_Y24fIMzI{/youtube}

> De nieuwe attracties in pretparken in 2016

2016 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Tivoli Gardens
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen