Naar Disneyland met een ukkepuk

Disneyland Paris maakt het voor ouders van kleine kinderen makkelijk: er zijn allerlei voorzieningen in de pretparken en de hotels.

Is dat wel gemakkelijk, met een baby of klein kind vakantie vieren in Disneyland Paris? Het resort ten oosten van de Franse hoofdstad zorgt er met diverse faciliteiten voor dat het in ieder geval zo eenvoudig mogelijk is. Dat begint al met de kinderwagens die men bij de entree van elk van de twee parken kan huren. Een eigen wandelwagen meenemen is geen enkel probleem, maar huren de ouders er liever één, dan kan dat. Kinderwagens zijn te huur bij Town Square Terrace in Disneyland Park, meteen na de spoorwegonderdoorgang rechts, en vlakbij de winkel Studio Photo, bij binnenkomst in Walt Disney Studios Park aan de rechterkant.

Baby Care Center

In beide themaparken is een Baby Care Center waar ouders hun kind kunnen verschonen of een flesje melk of een potje babyvoeding kunnen opwarmen. In het Baby Care Center zijn luiers en babyvoeding te koop en het is ook de plek voor een pleister of een aspirientje. Kinderen die verloren lopen worden hier weer met hun ouders herenigd. Het Baby Care Center in Disneyland Park ligt aan het einde van Main Street U.S.A., naast restaurant Plaza Gardens. In de Walt Disney Studios is het Baby Care Center gehuisvest op de Front Lot, achter Studio Services.

Baby Switch

Heel handig is de service Baby Switch. Mag of wil de kleine nog niet mee in een spannende of snelle attractie, dan gaat papa – eventueel samen met de grotere kinderen – de attractie in, terwijl mama buiten bij het kleine kind blijft. Tijdens de rit meldt moeder zich bij de uitgang van de attractie. Het codewoord ‘Baby Switch’ verstaat iedere castmember: ma mag door de uitgang naar binnen. Papa neemt na de rit de ukkepuk over en moeder mag – zonder te hoeven wachten – in de attractie plaatsnemen.

Wat kosten tickets voor Disneyland Paris?

Minny Mouse ontmoet een kleine fan - Foto: © Disney

Op de foto

Voor een ontmoeting met de geliefde Disney-figuren of -prinsessen zijn er in het park diverse meet & greet-locaties, bijvoorbeeld Meet Mickey Mouse en het Princess Pavilion in Fantasyland. Maar makkelijker zijn de ontbijten, lunches en diners die in diverse restaurants georganiseerd worden waarbij de karakters hun opwachting maken. Daarvoor kun je terecht bij Auberge de Cendrillon (Disneyland Park), Café Mickey (Disney Village) en Inventions (Disneyland Hotel).

Middagdutje in het hotel

Een goede indeling van een dagje Disneyland Park of Walt Disney Studios is ’s morgens vroeg naar het park gaan, de eerste helft van de middag doorbrengen in het hotel en in de namiddag terug gaan naar de parken. De lange middagpauze kan gebruikt worden om te lunchen en om een middagslaapje in te lassen. Kinderen met een tomeloze energie kunnen in vier van de zes Disney-hotels en in Davy Crockett Ranch een duik nemen in het zwembad. Alle hotels van Disneyland hebben babybedjes en flessenwarmers beschikbaar, en er is een oppasservice.

Hoe kom je in Disneyland Paris?

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen