Søulken in Djurs Sommerland

Deense Zeerob uit Hollandse polder

Het Deense Djurs Sommerland krijgt een nieuwe attractie: de Zeerob, ontworpen in de Hollandse polder.

Het Nederlandse Jora Entertainment en het Deense pretpark Djurs Sommerland blijken een goede klik met elkaar te hebben. Het designbedrijf uit Almere ontwierp vorig jaar voor de Denen het themagebied Bondegårdsland (Boerderijland). Voor komend jaar is Jora Entertainment verantwoordelijk voor de uitbreiding van themagebied Piratland.

Gethematiseerde Polyp

Het piratengebied van Djurs Sommerland kent al diverse hoogtepunten, zoals Piraten, de grootste achtbaan van het attractiepark, en de wildwaterbaan Skatteøen. Het Deense pretpark pompt voor 2016 ruim 2,5 miljoen euro in Piratland. Meest in het oog springende nieuwigheid is Søulken (De Zeerob), een volledig gethematiseerde Polyp.

Piratenbootjes als gondels

“De snelle attractie krijgt piratenbootjes als gondels en een grote draaiende wereldbol bovenop”, vertelt parkdirecteur Henrik B. Nielsen. “Daarmee wordt de overheersing door piraten op de zeven wereldzeeën gesymboliseerd. Søulken is een attractie voor de hele familie. Kinderen vanaf ongeveer zes jaar kunnen er in met hun ouders, maar ook bij oudere kinderen zal het ritje in de smaak vallen.”

Gestage groei

Djurs Sommerland bouwde de afgelopen jaren 25 nieuwe attracties waarmee ruim 40 miljoen euro gemoeid was. Dat loonde: het aantal bezoekers steeg van 528.000 in 2008 naar 801.000 in 2015. Het pretpark in Oost-Jutland wil nog verder groeien en de Zeerob moet daar aan bijdragen. Søulken gaat uiterlijk 10 juni 2016 open.

2016 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Djurs Sommerland

Meest bezochte parkprofielen