Succesverhaal voor runDisney

Startbewijzen voor het eerste Halve Marathon Weekend in Disneyland Paris binnen 24 uur uitverkocht.

runDisney in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Disneyland Paris kan een succesverhaal bijschrijven: de introductie van runDisney in Europa is een topper. Alle startbewijzen voor het eerste Halve Marathon Weekend waren binnen 24 uur weg.

In de Verenigde Staten is runDisney al ruim twintig jaar succesvol. Er worden steeds meer hardloopevenementen onder die naam georganiseerd in de Amerikaanse Disney-parken, mede omdat ook daar de startbewijzen in een mum van tijd weg zijn. In Walt Disney World in Florida nemen rond 25.000 sportievelingen van alle leeftijden deel aan een Halve Marathon Weekend. In Orlando worden daarom meerdere keren per jaar gethematiseerde marathonweekenden georganiseerd, zoals de Princess Half Marathon en de Star Wars Half Marathon.

Startbewijzen uitverkocht

Disneyland Paris rook een succesformule en introduceerde een Halve Marathon Weekend van 23 tot en met 25 september 2016. De intuïtie dat het hardloopevenement wel eens veel sportieve bezoekers kon trekken bleek juist: binnen 24 uur nadat gisterochtend de verkoop van losse startbewijzen van start ging was het maximale aantal deelnemers al bereikt. De startbewijzen zijn uitverkocht en de inschrijving is gesloten.

runDisney in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Door de parken en de dorpen

Het succes zal naar meer smaken. Ongetwijfeld gaat Disneyland Paris nadenken over meer runDisney-evenementen gedurende het jaar. Het driedaagse hardloopweekend in Disneyland Paris in september biedt zowel kidsruns, een 5 kilometer familierun als een halve marathon. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten voor de hele familie zoals de Health and Fitness Expo en de pre-run Pasta Party op de avond voorafgaand aan de halve marathon. De hardlopers lopen hun 21,1 kilometer door de themaparken, langs de hotels en door de dorpen rondom de Disney-parken.

17-2-2016 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Disney
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen