Het huis van de oma van Roodkapje in de Efteling wordt gerenoveerd - Foto: © Adri van Esch

Sprookjes in de steigers

In de Efteling krijgen Roodkapje en De rode schoentjes een grondige opknapbeurt.

De Efteling gebruikt de feestelijke opening van Pinokkio op 24 maart om de buren van het nieuwe sprookje een opknapbeurt te geven. De sprookjes Roodkapje en De rode schoentjes die respectievelijk voor en na het tafereel van Pinokkio liggen zijn gesloten voor het publiek en werklui zijn bezig de beide sprookjes volledig te renoveren.

De rode schoentjes - oftewel De dansende schoentjes - in de Efteling krijgt een opknapbeurt - Foto: © Adri van Esch

Ingepakt in plastic

Het gebouwtje van Roodkapje wordt en dat van De rode schoentjes is al volledig ingepakt onder wit plastic. Het omhulsel biedt de ambachtslieden beschutting en de mogelijkheid om de komende weken ook onder minder gunstige weersomstandigheden door te werken aan de renovatie. Ook de omgeving wordt meegenomen: het weggetje dat leidt naar Roodkapje – en dat vol verraderlijke kuilen zat – en de rotspartijen naast het weggetje worden vernieuwd.

Het huisje van de oma van Roodkapje in de Efteling wordt gerenoveerd - Foto: © Adri van Esch

Oudste sprookjes

De sprookjes in de zuidwestelijke hoek van het Sprookjesbos behoren tot de oudste van de Efteling. Beide sprookjes zijn sinds 1953 in Kaatsheuvel vertegenwoordigd, al werd het sprookje van Roodkapje zoals dat nu te zien is – met een huisje waarin de wolf ligt te slapen – pas in 1960 gerealiseerd. In de jaren daarvoor was Roodkapje slechts een beeld. Die sculptuur wordt tegenwoordig gebruikt om de weg te wijzen naar het huisje van Roodkapjes grootmoeder. Vanaf 24 maart krijgen Roodkapje en De rode schoentjes gezelschap van het nieuwe sprookje Pinokkio.

23-2-2016 © Tekst en foto’s: Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen