Het Magic Kingdom vanaf de Seven Seas Lagoon - Foto: © Adri van Esch

Dagkaartje: 124 dollar

Disney voert in de Amerikaanse themaparken variabele prijzen in.

Het Magic Kingdom vanaf de Seven Seas Lagoon - Foto: © Adri van Esch

In de strijd tegen de uitpuilende pretparken heeft Disney de toegangsprijs van de Amerikaanse parken weer verhoogd. Entreetickets voor één dag kosten nu tot 124 dollar. Bovendien voert Disney een variabel prijsbeleid in.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Amerikaanse Disney-parken – die terugvoert tot 1955 – kosten toegangskaartjes voor de parken meer in het hoogseizoen dan in het laagseizoen. Disney hoopt op deze manier het bezoek meer te spreiden en de druk van de ketel te halen in het hoogseizoen. Tijdens schoolvakanties en in de kerstperiode barsten de themaparken van Disney uit hun voegen. Niet zelden moeten de poorten worden gesloten omdat er geen nieuwe bezoekers meer bij kunnen.

Variabel geprijsd

Entreekaartjes voor één dag zijn vanaf vandaag variabel geprijsd. Een ticket voor het Magic Kingdom in Walt Disney World – het populairste pretpark van de Verenigde Staten, met jaarlijks bijna twintig miljoen bezoekers – gaat in piekperiodes 124 dollar kosten. Daar komt dan nog de lokale BTW bij. Hoogseizoen is onder meer juli en augustus, de in Amerika populaire ‘spring break’ (schoolvakantie, meestal de eerste twee weken van maart) en tijdens de kerstperiode. Tickets voor het tussenseizoen kosten 110 dollar en voor het laagseizoen blijft de prijs op 105 dollar.

Andere parken

De drie andere parken in Walt Disney World – Epcot, Hollywood Studios en Animal Kingdom – hebben iets lagere prijzen: 114 dollar in ‘peak periods’, 102 dollar in ‘regular periods’ en 97 dollar in ‘value periods’. Meerdaagse passen bieden veel voordeel en zijn voor alle vier parken geldig. Ook de prijs van meerdaagse passen is echter verhoogd: een vierdaagse pas gaat van 305 naar 325 dollar en een tiendaagse pas van 365 naar 400 dollar.

Ook in Anaheim

In Disneyland in Anaheim – dat jaarlijks ongeveer zeventien miljoen bezoekers trekt – en Disney’s California Adventure gaan de prijzen ook variëren met het seizoen. In het laagseizoen gaat een entreeticket van maandag tot en met donderdag 95 dollar kosten. ‘Regular’ kaartjes kosten 105 dollar (in de meeste weekenden en buiten de schoolvakanties) en voor een ‘peak’ ticket moet 119 dollar worden neergeteld. Tot vandaag had Disneyland één prijs voor alle dagtickets voor volwassenen: 99 dollar.

> De Disney Index: VS duur, Azië goedkoop

28-2-2016 © Tekst en foto: Adri van Esch
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen