Plezier in het waterpark - Foto: Sebastian Danon / FreeImages

Weer stap vooruit voor Wasser Erlebnis Resort

Voor het nieuwe Wasser Erlebnis Resort van Europa-Park zijn deze week weer enkele belangrijke handtekeningen gezet.

Plezier in het waterpark - Foto: Sebastian Danon / FreeImages

Voor het nieuwe Wasser Erlebnis Resort van Europa-Park is deze week het ‘Satzungsbeschluss’ getekend, een belangrijk onderdeel van de bouwvergunning. De realisatie van het waterattractiepark – dat op termijn 46 hectare groot wordt – is daarmee weer een stap dichterbij gekomen.

In de uitvoering van het nieuwe waterattractiepark bij Europa-Park is weer een belangrijke stap vooruit gezet: donderdag tekenden het Duitse pretpark een ‘Satzungsbeschluss’ met het Zweckverband Tourismus-Dienstleistungen-Freizeit Ringsheim/Rust. Het samenwerkingsverband van de gemeenten Rust en Ringsheim schaart zich unaniem achter de plannen voor de grootscheepse uitbreiding van het resort.

Harmonische samenwerking

Bij de ondertekening van de overeenkomst waren Kai-Achim Klare, burgemeester van Rust, en zijn collega uit Ringsheim, Heinrich Dixa, aanwezig. Beide loofden de harmonische samenwerking tussen de familie Mack, eigenaar van Europa-Park, de betrokken gemeenten en de burgers. “Het Wasser Erlebnis Resort zal leiden tot een aanzienlijke verdere versterking van het toerisme in de regio”, zei eigenaar Roland Mack bij de ondertekening. “Het project zal honderden nieuwe arbeidsplaatsen en extra inkomsten voor de betrokken gemeenten opleveren.”

> Golf van waterparken

Plezier in het waterpark - Foto: FreeImages

Toeristische bestemming

Het ‘Satzungsbeschluss’ is een onderdeel van het ‘Bebauungsplan’. Daarin leggen gemeenten vast welke bestemming een perceel mag krijgen. Aan een grondstuk van 46 hectare ten zuidoosten van het plaatsje Rust en aansluitend aan het bestaande terrein van Europa-Park is nu de bestemming toeristisch gebied gegeven. Een goedgekeurd Bebauungsplan geeft uiteindelijk recht om daadwerkelijk te mogen bouwen. Voor Europa-Park komt daarmee de realisatie van het Wasser Erlebnis Resort weer een stap dichterbij.

Grootste investering ooit

Op het 46 hectare grote terrein worden de komende jaren allerlei indoor en outdoor activiteiten met het thema ‘water’ ontwikkeld. Bovendien komt er een nieuwe themahotel. De investering die gemoeid is met het Wasser Erlebnis Resort overstijgt de honderd miljoen euro en wordt de grootste ooit gedaan door Europa-Park. De eerste fase van het project omvat een bijna twee hectare groot waterpark met zowel een binnen- als buitengedeelte. Het waterparadijs krijgt naast een golfbad en waterglijbanen ook een Lazy River, een waterspeelplaats en een surfsimulator. Europa-Park verwacht dat het Wasser Erlebnis Resort tussen 500.000 en 800.000 gasten per jaar zal verwelkomen.

> De haven van Hamburg als hotel

> ‘Bij de Efteling hoort een zwembad’

5-3-2016 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Sebastian Danon, FreeImages
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen