Lost Gravity in Walibi Holland

Bijzondere treinen voor Lost Gravity

Vier passagiers in de treinen van de nieuwe achtbaan van Walibi Holland hebben geen grond onder de voeten, de vier andere berijders wel.

De treinen van Lost Gravity bieden plaats aan acht personen. In totaal passen er vier personen op een rij. Door de speciale cinema-opstelling, waarbij de achterste rij iets hoger staat dan de voorste, hebben alle passagiers goed zicht tijdens de rit. De buitenste zitplaatsen van iedere rij zijn ‘floorless’: de bezoekers op die zitplaatsen hebben geen vaste grond onder de voeten. De middelste twee plaatsen hebben wel een vloerplaat. In totaal krijgt Lost Gravity vier treinen.

Geen schouderbeugels

Naast de bijzondere opstelling is er nog iets opmerkelijks aan de treinen: Lost Gravity gaat twee keer over de kop maar heeft geen beugels die over de schouders sluiten zoals bij de meeste andere achtbanen. De bezoekers ervaren zo een nog extremere rit doordat de beugels alleen over de heup klemmen. Dat zorgt voor een heel vrije ervaring.

Spectaculaire elementen

Achtbaan Lost Gravity heeft diverse spectaculaire elementen met namen als Outside Banking, Dive Drop, Inclined Dive Loop, Zero-G Roll en Airtime Humps. Daarnaast bevat de nieuwe aanwinst van Walibi Holland een Banked Top Hat, een speciaal element waarin de bezoekers vrijwel verticaal en razendsnel naar bijna dertig meter hoogte worden gebracht, om daar een gevoel van gewichtloosheid te ervaren.

19-2-2016 © Tekstbewerking: Parkplanet – Beeld: Walibi Holland

Meest bezochte parkprofielen