Geen Hamburg, wel Oostzee?

Europa-Park heeft een bouwaanvraag ingediend voor een zesde hotel. Maar welk thema krijgt het hotel?

De pier van het Duitse Sellin aan de Oostzee - Foto: Ansgar Koreng (Flickr)

Europa-Park heeft een bouwvergunning aangevraagd voor een zesde hotel. In de media werd vermeld dat het Hamburgse havenkwartier ‘Speicherstadt’ het thema voor de nieuwe verblijfsaccommodatie wordt. Niet waar, zegt Europa-Park. Maar waar liet het Duitse attractiepark zich dan wel door inspireren?

Europa-Park krijgt een zesde hotel dat onderdeel wordt van een nieuw waterpark. Het hotel bestaat uit diverse gebouwen – sommige met zeven etages – die 304 kamers en suites herbergen voor 1200 gasten. De nieuwe verblijfsaccommodatie wordt de op één na grootste van het pretpark. Hotel Colosseo is groter (346 kamers), hotel Bell Rock is met 225 kamers kleiner dan het nieuwe hotel.

Overdekt zwemparadijs

Het Wasser Erlebnis Resort van Europa-Park en het nieuwe hotel vergen een investering van 140 miljoen euro. Het hotel en de eerste fase van het waterpark moeten in 2018 open gaan voor het publiek. De gasten kunnen dan terecht in een groot overdekt zwemparadijs, waarin ze ook kunnen raften en surfen.

Het nieuwe hotel van Europa-Park heeft Speicherstadt in Hamburg als thema

Ander thema

Bij het bekendmaken van de bouwaanvraag deelde Europa-Park een eerste sfeertekening van het hotel uit. Duitse, Belgische en Nederlandse media meldden aan de hand van deze artist impression dat het nieuwe hotel de oude opslagdepots van de Hamburgse haven – bekend als ‘Speicherstadt’ – als thema krijgt. “Ik weet niet wie op dat idee is gekomen, maar het hotel krijgt toch echt een ander thema”, meldt een woordvoerder van Europa-Park.

Het nieuwe hotel van Europa-Park heeft Speicherstadt in Hamburg als thema

Kustarchitectuur van de Oostzee?

Welk thema het zesde hotel in het pretpark in het Duitse Zwarte Woud daadwerkelijk krijgt wil de woordvoerder nog even geheimhouden. “Misschien hebben jullie een idee?”, voegt hij er met een knipoog aan toe. Laten we eens gokken: wij denken dat het hotel de kustarchitectuur van de Oostzee als motief krijgt. Onderaan rechts op bovenstaande tekening is een gebouw te herkennen dat lijkt op de monumenten die de pieren van Sellin (foto boven) en Ahlbeck sieren. De bakstenen hoteltorens vertonen grote gelijkenis met de historische ‘Speicher’ – opslagloodsen – in Oostzeehavens als Wismar en Rostock. De tijd zal het leren; over twee jaar gaat het zesde hotel van Europa-Park open.

18-4-2016 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Europa-Park, Ansgar Koreng, Adri van Esch
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen