Beauty and the Beast darkride in Tokyo Disneyland - Beeld: © Disney

Eerste darkride Beauty and the Beast

Tokyo Disneyland krijgt de primeur van een darkride die gewijd is aan de tekenfilmklassieker Beauty and the Beast.

Beauty and the Beast darkride in Tokyo Disneyland - Beeld: © Disney

Tokyo Disneyland krijgt de primeur van een darkride die draait rondom de tekenfilm Beauty and the Beast. De attractie komt in een nieuw themagebied in het Japanse pretpark dat ook helemaal gewijd is aan de populaire Disney-klassieker uit 1991.

De film Belle en het Beest kwam in november 1992 in de Nederlandstalige versie in de bioscoop. Nog steeds is het verhaal rond Belle die gevangen wordt gehouden in een paleis zonder te weten dat het Beest een betoverde prins is erg geliefd. Al sinds 1991 loopt er in Disney’s Hollywood Studios in Walt Disney World in Florida een live theatershow rondom deze productie. Nu krijgt ook Tokyo Disneyland een attractie gebaseerd op de film.

Beauty and the Beast themagebied in Tokyo Disneyland - Beeld: © Disney

Betoverd servies

Beauty and the Beast, The Ride wordt de hoofdattractie van een nieuw themaland in het Japanse magische koninkrijk. Naast de attractie krijgt het themagebied – waarvoor de autootjes van Grand Circuit Raceway en vliegtuigmolen StarJets moeten wijken – een winkel en een restaurant. Een ritje in de darkride gaat acht minuten duren. Gasten stappen in betoverd serviesgoed dat hen dansend op de bekende muziek uit de film door het kasteel van het Beest voert. Ze komen net op tijd in de balzaal aan om de ban van het kasteel te doorbreken. De darkride moet in 2020 openen en gaat ongeveer 250 miljoen euro kosten.

27-4-2016 © Tekst: Parkplanet – Artist impressions: Tokyo Disneyland
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen