Shanghai Disneyland - Foto: © Disney

Miljoen bezoekers voor dicht themapark

Hoewel de poorten pas opengaan op 16 juni bezochten al zo’n miljoen mensen Shanghai Disneyland.

Shanghai Disneyland - Foto: © Disney

Alle tekenen wijzen er op dat Shanghai Disneyland een gigantisch succes wordt. In een kleine maand tijd bezochten al bijna een miljoen Chinezen het park, dat echter nog niet open is. En binnen enkele uren waren de tickets voor de openingsdag volledig uitverkocht.

Op 16 juni opent Shanghai Disneyland officieel de poorten. Maar de Chinezen kunnen hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en bezoeken nu al massaal het park. Op 26 april ging het metrostation bij het nieuwste Disney-park open en sinds die tijd stromen de inwoners van Shanghai massaal toe. Alleen al in het weekend van 1 mei werden 110.000 nieuwsgierige bezoekers geteld.

Soft openings

Slechts een klein aantal bezoekers kan ook daadwerkelijk het nieuwe pretpark betreden. Disney organiseert sinds 7 mei ‘soft openings’, waarbij medewerkers, hun familieleden en genodigde gasten het park bezoeken en getest wordt of alles klaar is voor de verwachte bezoekersstroom vanaf 16 juni. Entreetickets voor deze officiële openingsdag waren binnen enkele uren uitverkocht.

Buiten de poorten

De meeste mensen die nu op Shanghai Disneyland afkomen kunnen uitsluitend buiten de poorten wandelen en door uitgaansgebied Disneytown. De bijna vijftig winkels en restaurants in het 4,6 hectare grote entertainmentcentrum zijn echter nog gesloten, net zoals het twaalfhonderd plaatsen tellende Disney Grand Theatre waar vanaf half juni de musical The Lion King te zien zal zijn.

Soft opening Shanghai Disneyland - Foto: Twitter

Officiële openingsdag

De enorme belangstelling voor Shanghai Disneyland en de eerste officiële openingsdag verschilt als dag en nacht van de openingsdagen in Florida en Frankrijk. Toen op 1 oktober 1971 het Magic Kingdom bij Orlando opende, bezochten slechts 10.000 mensen het nieuwe park. Disneyland Paris werd op de eerste dag – 12 april 1992 – bezocht door minder dan 25.000 bezoekers, mede veroorzaakt door waarschuwingen voor extreem grote drukte en een staking van het personeel van metrolijn RER.

17 miljoen gasten

Shanghai Disneyland – dat het goedkoopste themapark van Disney wordt – heeft nu al gemiddeld bijna 42.000 bezoekers per dag, terwijl het park nog niet eens open is. Het zesde magische koninkrijk van Disney verwacht jaarlijks 17 miljoen gasten. Alleen al met de bezoekersaantallen van nu komt de nieuwe toeristische attractie ten zuidoosten van Shanghai boven het aantal van 15 miljoen uit. In een straal van drie uur rond het pretpark wonen 330 miljoen Chinezen. 

> Bekijk Pirates of the Caribbean: Battle for the Sunken Treasure in Shanghai Disneyland
> Shanghai Disneyland is voorbereid op de Chinezen

22-5-2016 © Tekst: Parkplanet – Foto: Disney, Twitter
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen