Zomerse cocktail

Tijdens het Negen Pleinen Festijn trakteert de Efteling op een zomerse cocktail van muziek, acts en straattheater.

Negen Pleinen Festijn in de Efteling

De Efteling biedt traditiegetrouw op de zaterdagavonden een zomerse cocktail van swingende muziek, spectaculaire acts en internationaal straattheater. Voor de derde keer vindt het Negen Pleinen Festijn plaats; daarvoor was het festijn jarenlang beperkt tot zeven pleinen. Elke zaterdagavond in juli en augustus is het pretpark tot middernacht open.

Het programma van het Negen Pleinen Festijn is grotendeels gelijk aan dat van de afgelopen jaren. Met dit verschil dat de Brink niet meer tot de line-up van pleinen behoort omdat daar druk gebouwd wordt aan de darkride Symbolica. Om toch aan negen pleinen te komen waar muziek en acts zijn, heeft de Efteling het Ruigrijkplein in tweeën gesplitst: er zijn nu activiteiten op het Stations Plein en het Vliegende Hollander Plein.

Barbier en levende standbeelden

Het Stations Plein is de ruimte voor en in Station De Oost, naast de Python. In de eersteklas wachtruimte in het station vestigt zich een barbier en de bezoekers wanen zich in de koloniale tijd met muziek en straattheater. Op het Vliegende Hollander Plein ontmoet men de helden uit de sage rond kapitein Willem van der Decken die als levende standbeelden rondom de bekende attractie staan.

Negen Pleinen Festijn in de Efteling - Foto: © Parkplanet

Pyjamafeestje van de Zandkabouters

Op de andere pleinen kijken bezoekers naar live optredens van meer dan honderd muzikanten, acrobaten en performers. Van een swingend Zuid-Amerikaans feestje tot een schlagerfestijn en van rondreizend gezelschap The White Horse Circus Company tot het Efteling Meezingfestijn. Op het Herautenplein vertelt Klaas Vaak sprookjesverhalen en vieren gasten het pyjamafeestje van de Zandkabouters mee.

Eten en drinken op de Speelweide

Bij deze editie van het Negen Pleinen Festijn is er een vooraanstaande rol weggelegd voor de grote Speelweide. Het grasveld op de grens van Marerijk en Reizenrijk wordt omgetoverd tot een groot terras vol eten, drinken en op zaterdag swingende Efteling-muzikanten. Op het Dwarrelplein bij de entree van het attractiepark komt een pop-up restaurant te staan en bezoekers kunnen een picknickmand kopen en vullen met allerlei lekkers dat op één van de vele grasveldjes in het park verorberd kan worden.

Negen Pleinen Festijn in de Efteling - Foto: © Parkplanet

Feeëriek verlicht

De negen zaterdagen waarop het Negen Pleinen Festijn gehouden wordt zijn 2, 9, 16, 23, 30 juli en 6, 13, 20 en 27 augustus. Het pretpark is geopend tot middernacht en alle attracties zijn in bedrijf en feeëriek verlicht. Op alle andere dagen in juli en augustus is de Efteling open tot 20.00 uur.

20-6-2016 © Parkplanet
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen