The Walking Dead Breakout in Movie Park Germany

Permanent griezelen in Movie Park Germany

In de horrorattractie The Walking Dead Breakout kunnen bezoekers van Movie Park Germany zich dagelijks de stuipen op het lijf laten jagen.

Een jaar lang werd er in Movie Park Germany achter de schermen gewerkt aan The Walking Dead Breakout, een live horrorattractie gebaseerd op de gelijknamige televisieserie over een groep mensen die tracht te overleven in een wereld vol zombies. In Studio 7 is op zevenhonderd vierkante meter de grauwe wereld van The Walking Dead nagebouwd. Ondoden – in de serie ‘Walkers’ genoemd – zitten de bezoekers levensecht op de huid. Bij de realisatie was onder andere Jora Entertainment uit Almere betrokken. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de productie van horrorattracties. Jora Entertainment realiseerde al in diverse attractieparken succesvolle Halloween-concepten. In Movie Park Germany zette het bedrijf voor het eerst ook een griezelattractie op met een filmlicentie.

The Walking Dead Breakout in Movie Park Germany

Tot in de kleinste details

In februari startte in het filmpark de bouwfase van The Walking Dead Breakout. Sindsdien werd er 1400 vierkante meter aan plaatmateriaal verwerkt, 4,5 kilometer aan balken geplaatst en vijfhonderd liter verf gebruikt. “In totaal zijn er meer dan vijftien ruimten ontstaan die tot in de kleinste details getrouw zijn aan de originele locaties, chronologisch aan de verschillende seizoenen van de serie”, legt algemeen directeur Thorsten Backhaus uit. “Gasten komen bijvoorbeeld door het ziekenhuis uit het eerste seizoen, maar ook de gevangenis en Terminus, allemaal in nauwe afstemming met de Amerikaanse zender AMC en de Duitse betaalzender Fox.”

The Walking Dead Breakout in Movie Park Germany

Extra dosis adrenaline

Drie kilometer kabel, zeventig schijnwerpers en dertig luidsprekers zorgen er voor dat de gasten niet alleen visueel de wereld van de ondoden betreden, maar ook akoestisch. Backhaus: “Onze in april gecaste medewerkers bereiden zich al sinds begin juni op hun rol als Walker voor. Ze hadden bijvoorbeeld toneelspel en schminken op hun trainingsprogramma staan.” De nieuwe attractie is onderdeel van de strategie van Movie Park Germany om een uitgebalanceerd portfolio te bieden voor zowel gezinnen als jongeren. In The Walking Dead Breakout kunnen horrorfans vanaf zestien jaar – tegen een meerprijs van vijf euro – een extra dosis adrenaline opdoen.

Groeiende respons

Tijdens Halloween 2013 presenteerde het filmpark bij Oberhausen voor het eerst een Haunted House gebaseerd op de televisieserie The Walking Dead. “Jarenlang boden wij horror alleen aan tijdens ons Halloween Horror Feest”, vertelt Thorsten Backhaus. “Dat doen we in het najaar alweer voor de achttiende keer. Ons Halloween Horror Feest is uitgegroeid tot het grootste event op dit vlak in Europa. De continu groeiende respons maakt duidelijk dat daar veel vraag naar is. Daarom komen griezelfans niet alleen meer op enkele dagen in oktober aan hun trekken, maar vanaf nu het hele parkseizoen door!”

17-6-2016 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto’s: Movie Park Germany

Meest bezochte parkprofielen