Twee achtbanen, zes wereldrecords

De achtbanen Taron en Raik in Phantasialand gaan op 30 juni open voor het publiek.

Taron in Phantasialand

Het nieuwe themagebied Klugheim in Phantasialand – met de achtbanen Taron en Raik – gaat op 30 juni open voor het publiek.

Op donderdag 30 juni opent Phantasialand het nieuwe themagebied Klugheim met multi-lanceerachtbaan Taron en familieachtbaan Raik. Het Duitse pretpark vestigt met de bouw van de twee nieuwe achtbanen zes wereldrecords. Vier zijn er voor Taron: Taron is de snelste lanceerachtbaan ter wereld, het is in deze bouwstijl ’s werelds langste multi-lanceerachtbaan, Taron heeft de intensiefste katapultlancering (LSM) en de baan kruist zichzelf niet minder dan 116 keer op 58 kruispunten: een wereldrecord voor een multi-lanceerachtbaan.

Unieke totaalbelevenis

Ook boomerangcoaster Raik heeft twee wereldrecords: Raik is de snelste ter wereld én ’s werelds langste. Phantasialand wilde bij de ontwikkeling van het nieuwe themagebied één ding absoluut bereiken: een unieke totaalbelevenis creëren waarbij een geweldige rit en buitengewone thematisering onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vanaf 30 juni kunnen bezoekers van het Duitse attractiepark zien of dat gelukt is.

> Taron en Raik komen op snelheid
> Taron wordt een huzarenstukje

6-6-2016 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto: Phantasialand
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen