El Torito in Attractiepark Slagharen

Molen gaat van vis naar stier

In Slagharen werden vissen stieren: draaimolen Octopus werd omgebouwd tot El Torito.

In Slagharen gaat de vernieuwingsdrang onverminderd door. In 2015 werd overdekt zwembad Rocky Mountain Springs omgebouwd tot Aqua Mexicana, een in- en outdoor zwemparadijs geheel gethematiseerd rond de Mexicaanse oudheid. Enkele weken geleden kondigde het Overijsselse pretpark aan dat achtbaan Thunder Loop in 2017 vervangen wordt door een nieuwe rollercoaster. En vandaag werd in het attractiepark El Torito heropend. De voormalige Octopus kreeg een nieuw thema dat in lijn ligt met het Wilde Westen. Daarnaast is de attractie op het gebied van techniek volledig gereviseerd.

De voormalige Octopus in Attractiepark Slagharen - Foto: © Adri van Esch

Complete metamorfose

De attractie Octopus onderging een complete transformatie. Na 43 jaar werd afscheid genomen van de vissen; voortaan kunnen bezoekers in draaiende stieren stappen. Tegelijkertijd werd ook de achterwand van de attractie aangepast: er werd een bergachtig landschap gecreëerd geïnspireerd op het Bryce Canyon National Park in de Verenigde Staten. “Met deze transformatie komen we weer een stap dichterbij het creëren van het wilde westen-gevoel”, vertelt parkdirecteur Wouter Dekkers. Het wilde westen vormt steeds meer de rode draad binnen zowel het attractie- als het vakantiepark in Slagharen.

Buck of Brutus

Bezoekers konden tijdens een ludieke actie een naam insturen voor één van de twintig stieren. Uit bijna zevenhonderd inzendingen werden de leukste namen uitgekozen, waaronder Buck, Doozer, Brutus en El Torito. De laatste naam staat nu in stoere letters op het huisje van waaruit de molen wordt bediend.

> Slagharen: van Ponypark tot Attractiepark

8 juli 2016 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto’s: Attractiepark Slagharen, Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen