Foto: Vee, Flickr c.c.

Volg de voeten

Disney wil de voeten van bezoekers gaan volgen om looppatronen te kunnen vastleggen.

Foto: Vee, Flickr c.c.

Disney overweegt de voeten van de bezoekers te gaan volgen. De onderneming heeft patent aangevraagd op apparatuur die de schoenen van gasten vastlegt. Zo kunnen zij de hele dag in de themaparken gevolgd worden.

Disney kan de bezoekers van zijn Amerikaanse themaparken al vrij nauwgezet volgen. De MagicBands die veel gasten dragen maken het mogelijk redelijk nauwkeurig in de gaten te houden waar zij zich bevinden. Maar Disney wil meer weten, bijvoorbeeld welke gangpaden in winkels de bezoekers volgen en bij welke schappen zij blijven staan. Disney wil graag weten welke weggetjes en paden de gasten nemen van de ene naar de andere attractie en hoe hun looppatroon in restaurants is.

Gastbeleving verbeteren

Met die informatie kan het bedrijf op korte en lange termijn de gastbeleving verbeteren. De parken kunnen namelijk meer entertainment inschakelen en extra restaurants of winkeltjes openen als ze constateren dat er op bepaalde plekken veel mensen zijn. Op langere termijn kan Disney paden verbreden of aanleggen, routes aanpassen en winkels en restaurants bouwen, uitbreiden of anders inrichten.

Vlekken en kauwgum

Schoenherkenning werkt beter dan andere manieren van scannen van bezoekers. Gezichtsherkenning of vingerafdrukken scannen vergt veel tijd en het herkennen van kleding levert problemen op omdat gasten tijdens hun verblijf jassen aantrekken of juist weer uitdoen. De schoenen worden bij de ingang – met medeweten van de gasten – gescand, inclusief vlekken, beschadigingen en zelfs kauwgum op de zool. In het park herkennen camera’s de schoenen en leggen de looppatronen van de gasten vast. Of Disney werkelijk gebruik gaat maken van het verleende patent is nog niet duidelijk.

> Alle Disney-parken ter wereld

8-8-2016 © Tekst: Parkplanet – Foto: Vee, Flickr c.c.
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen