Old Mac Donalds Tractor Fun in het Ierse themaland van Europa-Park

Nog meer Europa in Europa-Park

‘Meer of minder Europa’ is in Europa-Park geen issue: het Duitse pretpark is uitgebreid met Ierland.

In juni opende Europa-Park het Luxemburg-plein en nog geen maand later gingen de grenzen van Ierland open. Net als het echte Ierland is ook het themagebied in het Duitse attractiepark een groen eiland, namelijk ingeklemd tussen de stromen van het riviertje Elz dat door het park stroomt. Op de plek van Ierland bevond zich tot dit jaar de Welt der Kinder, nu is het kindergebied omgevormd tot een pittoresk Iers vissersdorpje. Drie attracties werden behouden en kregen een Iers thema: de bootjescarrousel heet voortaan Sheep Rock en heeft middenin wollige schapen op een groen uitgeslagen rots, de drakenmolen kreeg de naam Spinning Dragons en de kleine peddelbootjes varen door het kanaal van de Quipse.

Ierland in Europa-Park

Eerste achtbaanrit

Ierland kreeg daarnaast diverse nieuwe attracties, allemaal voor de kleinere bezoekers. Zij beleven hun eerste achtbaanrit in de Ba-a-a-Express of besturen een eigen tractor in Old Mac Donald‘s Tractor Fun. In de oude scheepswerf Dublin Dockyard worden tegenwoordig reddingssloepen getest. Kinderen kunnen instappen voor een testvaart van de draaiende en schommelende Dancing Dingie. Alle attracties hebben het majestueuze Limerick Castle – genoemd naar het stadje in het zuidwesten van Ierland dat zijn naam gaf aan de bekende korte gedichtjes – als achtergrond.

Limerick Castle in Ierland in Europa-Park

Spelen, eten en drinken

Kinderen kunnen in Ierland op diverse plekken uren spelen en ravotten. Bijvoorbeeld in Little Lamb’s Land en Limerick Castle, een grote indoor speelhal met meerdere etages. Of op Paul’s Playboat, een gestrand schip met allerlei – soms natte – verrassingen op het dek en in het scheepsruim. Hun ouders kunnen ondertussen wat eten en drinken in The O’Mackay’s Café and Pub. Deze typisch Ierse eetgelegenheid serveert versgebakken pies, zoete taartjes en burgers van lamsvlees. Op de kaart staan ook bierspecialiteiten van het Ierse eiland.

11 juli 2016 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen