Showkostuums in de schijnwerpers

Voor de muzikale show Mickey and the Magician in Walt Disney Studios werden liefst 450 kostuums ontworpen en vervaardigd.

In de nieuwe musicalshow Mickey and the Magician in Walt Disney Studios is een hoofdrol weggelegd voor de kostuums. De dagelijkse voorstelling in het Animagique Theater speelt zich af in het Parijs aan het begin van de vorige eeuw. Mickey is de assistent van een goochelaar en hij heeft de taak gekregen het atelier op te ruimen. Maar natuurlijk loopt dat anders dan verwacht: de beroemde muis belandt in de magische werelden van diverse Disney-films. En bij elke scène horen de meest indrukwekkende showkostuums.

Mickey and the Magician in Walt Disney Studios - Foto: © Disney

450 kostuums

Maandenlang is er in het kledingatelier van Disneyland Paris gewerkt aan 450 fantasierijke kostuums voor de muzikale show Mickey and the Magician. De lenige vingers van liefst vijftig naaisters waren dag in, dag uit in de weer met naald en draad, naaimachines en vingerhoedjes, met grote lappen stof en piepkleine lovertjes. Niet alleen aan de jasjes, broeken en jurken werd met de grootste zorg gewerkt, ook bij de hoeden, handschoenen en zelfs de schoenen was aandacht voor het kleinste detail.

Mickey and the Magician in Walt Disney Studios - Foto: © Disney

Gouden kwastjes

Zo ontstonden nieuwe kostuums voor de Goede Fee uit Assepoester, de Geest uit Aladdin, Rafiki uit de Leeuwenkoning en voor het dansensemble dat onder meer een nieuwe versie van Be Our Guest uit Belle en het Beest op de planken zet. De Goede Fee heeft een lichte jurk versierd met borduurwerk en kristalletjes, de Geest is – evenals de dansers om hem heen – aangekleed met Oosterse kleding in de kleuren paars, blauw en roze. “Genie zingt Friend Like Me en zijn act is helemaal in Broadway-stijl, inclusief tapdansen”, vertelt Katy Harris, Show Director Creative Entertainment bij Disneyland Paris. “De kleren van Genie en de dansers zitten vol gouden kwastjes, ze dragen schoenen met lovertjes en jasjes van chiffon. Om het af te maken hebben ze allemaal een fez op.”

Mickey and the Magician in Walt Disney Studios - Foto: © Disney

In schutkleuren

Bij de scène over de Leeuwenkoning is een belangrijke rol weggelegd voor poppenspelers. Zij komen met markante dierenpoppen het toneel op. Hun kleding is niet opvallend, maar juist uitgevoerd in schutkleuren, waardoor zij bewust wegvallen achter het jachtluipaard, ree of de vogel die ze uitbeelden. Op de kostuums van de poppenspelers is gewerkt met dierenprints en schelpen. De show Mickey and the Magician wordt dagelijks opgevoerd in het Frans en het Engels in het Animagique Theater in Walt Disney Studios Park.

Haal Disneyland in huis

2016 © Tekst: Parkplanet – Foto’s Disney

Meest bezochte parkprofielen