De oorspronkelijke cast van Star Trek - Foto: Wikipedia c.c.

Movie Park Germany troeft Paramount af

Paramount probeert al jarenlang een Star Trek-attractie te bouwen. Movie Park Germany ‘schafft es’.

De oorspronkelijke cast van Star Trek - Foto: Wikipedia c.c.

Voor de nieuwe attractie van 2017 werkt Movie Park Germany samen met Paramount Pictures. Maar tegelijkertijd troeft het Duitse filmpark de bekende filmproducent ook af. Want Paramount probeert al jaren tevergeefs een Star Trek-attractie te bouwen. Movie Park Germany ‘schafft es’.

Star Trek vindt zijn oorsprong in 1966 en – anders dan collega Star Wars – op televisie. Captain Kirk, Mister Spock, Captain Picard en de rest van de bemanning (foto) beleefden ongelooflijke avonturen met het ruimteschip Enterprise. Star Trek werd razend populair: er werden zes televisieseries gemaakt en vanaf 1979 twaalf films. De series en films van bedenker Gene Roddenberry kregen een cultstatus. De fans worden ‘Trekkies’ genoemd. De bekendste zin uit Star Trek is ongetwijfeld ‘Beam me up, Scotty’, een vaste uitspraak van Captain Kirk als hij door hoofdtechnicus Montgomery Scott (Scotty) terug naar Starship Enterprise gestraald wil worden.

Al jaren plannen

Movie Park Germany krijgt in 2017 een achtbaan die gethematiseerd wordt rond Star Trek. Het wordt een zogenaamde ‘launch coaster’ – een achtbaan waarbij de bezoekers worden afgeschoten en niet eerst een helling worden opgetrokken – en meteen ook de op één na hoogste attractie van het pretpark. Voor de Star Trek-coaster werkt Movie Park nauw samen met CBS en Paramount Pictures. Het Duitse filmpark troeft met de nieuwe attractie de licentieverstrekker af, want Paramount heeft zelf al jaren plannen om een pretparkattractie rond Star Trek te maken.

 Bezoekers redden ruimteschip U.S.S. Enterprise

Star Trek in Paramount Park Murcia - Beeld: © Paramount Parks

Eigen pretpark

Aanvankelijk had Paramount wel zelf een gethematiseerde attractie rond de populaire science fiction-verhalen: Star Trek, The Experience. Bezoekers konden vanaf 1998 in Las Vegas interactieve tentoonstellingen, winkeltjes en eetgelegenheden rond Star Trek bezoeken. Na de sluiting in 2008 bleef bij Paramount de wens bestaan om attracties rond Star Trek te ontwikkelen. Eerst in een eigen pretpark in de Spaanse regio Murcia, honderdvijftig kilometer ten zuiden van Benidorm. Daar zou een simulatorrit komen gebaseerd op Star Trek en een Warp Speed Coaster (artist impression onder). De plannen liggen nog steeds in de ijskast. Eerstvolgende mogelijkheid lijkt 2021: in dat jaar moet Paramount London openen en ook daar is ruimte gereserveerd voor avonturen rond Star Trek.

Star Trek-achtbaan in Paramount Park Murcia - Beeld: © Paramount Parks

Uniek element

Maar Trekkies hoeven niet zo lang te wachten: in 2017 opent Movie Park Germany de voorlopig enige attractie ter wereld gebaseerd op een filmlicentie van Star Trek. De lanceerachtbaan wordt gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides en wordt na vrijevaltoren The High Fall de hoogste attractie van het pretpark. “De toekomstige locatie van de achtbaan bevindt zich direct bij de ingang van het park en dus zal deze hoge blikvanger straks iedere bezoeker met zijn indrukwekkende silhouet begroeten”, glundert parkdirecteur Thorsten Backhaus. “Wij hebben bovendien een element in de route gebouwd dat uniek is in Europa.” De opening van de nieuwe rollercoaster in 2017 valt perfect samen met de start van een nieuwe televisiereeks van Star Trek, die in de Verenigde Staten in januari in première gaat.

> Movie Park Germany is gebouwd op fameuze studio’s

9 juli 2016 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Paramount, Wikipedia c.c.

Meest bezochte parkprofielen