Pokémon Go - Foto: Eduardo Woo, Flickr c.c.

Regels én oplaadpunten voor Pokémon Go

Pokémon Go wordt dé zomerhype van 2016. Amerikaanse pretparken hebben al regels opgesteld om het spel in goede banen te leiden.

Pokémon Go - Foto: Eduardo Woo, Flickr c.c.

Pokémon Go wordt dé zomerhype van 2016. Pretparken zullen overspoeld worden door gamers. Amerikaanse parken hebben al regels opgesteld om het spel in goede banen te leiden. 

Ook in Nederland en België is de Pokémon Go-gekte losgebarsten. Hoewel het spel in Europa pas over enkele dagen officieel wordt gelanceerd, hebben veel Pokémon-fans de game via buitenlandse omwegen al te pakken gekregen. Pokémon Go in de EftelingEr wordt nu al volop Pokémon Go gespeeld: fans gaan in het hele land op zoek naar de kleurrijke beestjes.

Pretparken zijn een Pokéstop

Pokémon Go werkt via de camera van een mobiele telefoon. Daardoor kun je het spel op elke plek spelen; je ziet de Pokémon dan in de echte wereld. Doel is de beestjes op je beeldscherm in een bal – een Poké Ball – te vangen. Hoe populairder een locatie is, des te meer Pokémon er te vangen zijn. Zo’n drukbezochte plek wordt een ‘Pokéstop’ of een ‘Gym’ genoemd. Pretparken zijn zulke locaties, met als gevolg dat ze overspoeld worden door Pokémon-spelers.

Ontelbare Pokémon-fans

In de Verenigde Staten is Pokémon Go reeds een regelrechte zomerhype. Attractieparken daar hebben al enkele basisregels ingesteld waar de ontelbare Pokémon-fans zich aan dienen te houden. De Legoland-parken in Florida en Californië roepen de gamers op om op de paden en pleinen te blijven. Klim niet op hekken of rotspartijen en volg geen Pokémon naar plaatsen die alleen bestemd zijn voor het personeel, gebiedt Legoland.

Safety first

“Geen enkele vangst is het waard om je veiligheid op het spel te zetten”, zeggen de Amerikaanse pretparken. Tijdens een ritje in een attractie moeten de bezoekers hun spel stopzetten tot aan het verlaten van de attractie. “Pas op dat je tijdens het spelen niet tegen één van onze Lego-modellen botst, want dat doet pijn”, knipogen de Amerikanen met een serieuze ondertoon.

Pokémon Go - Foto: NEPA Scene, Flickr c.c.

Liever peperoni

Mocht een gamer een Pokémon spotten op één van de buffetten, dan wordt hij of zij verzocht een medewerker te informeren. “We hebben liever peperoni dan Poké Balls op onze pizza’s”, zegt Legoland. De Amerikaanse attractieparken houden er terdege rekening mee dat Pokémon Go batterijen vreet; ze hebben als service voor de gamers extra oplaadpunten voor smartphones aangelegd.

12 juli 2016 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Efteling, Eduardo Woo, Nepa Scene (Flickr c.c.)
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen