Het 0-eurobiljet van Europa-Park

De euro als souvenir

Europa-Park heeft zijn eigen eurobiljet. Zonder geldwaarde, maar met verzamelwaarde.

Het 0-eurobiljet van Europa-Park

Het kon niet uitblijven: Europa-Park heeft zijn eigen eurobiljet. Het Duitse pretpark bracht een bankbiljet uit dat geen geldwaarde heeft, maar uitsluitend verzamelwaarde.

Het paarsgele biljet van Europa-Park is 0 euro waard. Je kunt er niet mee betalen in winkels of restaurants zoals met de onlangs stopgezette Disney Dollars. Het briefje is puur bedoeld voor de fervente verzamelaars. Die moeten twee euro neertellen om het te bemachtigen. Voor dat geld bezitten ze wel een biljet dat veel wegheeft van een écht eurobiljet. Geen wonder: het betaalmiddel werd vervaardigd in een drukkerij waar ook de echte eurobiljetten worden geproduceerd. Het 0-eurobiljet van Europa-Park heeft ook alle echtheidskenmerken van ons Europese geld: hetzelfde papier, met unieke serienummers, microprint, een watermerk en een hologram. Het formaat van het Europa-Park-biljet zit tussen dat van de biljetten van 20 en 50 euro in.

België op het biljet

Aan de ene kant van het parkbiljet staan de achtbanen Blue Fire en Silver Star afgedrukt. Aan de andere zijde staan bekende symbolen van zes landen afgebeeld: de Brandenburger Tor verbeeldt Duitsland, de Eiffeltoren staat voor Frankrijk, de Big Ben vertegenwoordigt Engeland, het Colosseum hoort bij Italië en de Sagrada Família staat voor Spanje. Heel opmerkelijk is de afbeelding van de Brusselse Manneken Pis: in tegenstelling tot de andere vijf landen heeft België namelijk (nog) geen themagebied in Europa-Park. Het souvenirbiljet is te koop in het pretpark en via de webshop.

> Europa-Park geïnteresseerd in België

6-9-2016 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Europa-Park
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen