Valkyria in Liseberg

Dive coaster Valkyria voor Liseberg

Liseberg krijgt dive coaster Valkyria, van de makers van Baron 1898 in de Efteling.

Valkyria in Liseberg

Het Zweedse Liseberg krijgt een dive coaster van het Zwitserse Bolliger & Mabillard, de achtbaanfabrikant die de Efteling voorzag van Baron 1898.

Liseberg in het Zweedse Göteborg opent in 2018 de dive coaster Valkyria. De vijftig meter hoge achtbaan met een loodrechte vrije val omlaag is de vijfde dive coaster in Europa van de befaamde fabrikant Bolliger & Mabillard. Eerdere duikcreaties van de Zwitserse achtbaanproducent zijn Baron 1898 in de Efteling, Krake in het Duitse Heide-Park, Oblivion in het Engelse Alton Towers en Oblivion, The Black Hole in het Italiaanse Gardaland. De nieuwe dive coaster van Liseberg wordt de langste van Europa: 750 meter.

Drie keer op z’n kop

Valkyria, een naam afkomstig uit de Scandinavische mythologie, is de eerste achtbaan van Bolliger & Mabillard in Zweden. De dive coaster van Liseberg krijgt drie inversies en een maximale snelheid van 105 kilometer per uur. Voor Valkyria maakt het stadspark in Göteborg plaats door de uit 2005 stammende achtbaan Kanonen af te breken. De dive coaster is niet de enige nieuwigheid voor het pretpark: Liseberg krijgt in 2017 Loke, een ronde, draaiende megaschommel die tot ruim 41 meter de lucht in schiet.

26-9-2016 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Liseberg
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen