Zicht over Le Parc du Petit Prince

Showroom van Aerophile

De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry en het bedrijf Aerophile hebben hun eigen park: Le Parc du Petit Prince.

Le Petit Prince staat in de top vijf van bekendste boeken ter wereld; van het verhaal van Antoine de Saint-Exupéry werden meer dan 150 miljoen exemplaren verkocht. Sinds 2014 heeft de kleine prins zijn eigen themapark, Le Parc du Petit Prince in het oosten van Frankrijk, vijftien kilometer onder Mulhouse.

Bioscope

Het pretpark rond het karakter van De Saint-Exupéry is gebouwd op het voormalige terrein van Bioscope, een themapark rond populairwetenschappelijke thema’s. Bioscope opende in 2006, maar ging in 2012 failliet. In 2013 kocht Jérôme Giacomoni het terrein, samen met zijn zakenpartner Matthieu Gobbi. Giacomoni en Gobbi startten in 1993 in Parijs met Aerophile, een bedrijf dat al meer dan tachtig luchtballons leverde in dertig landen, waaronder PanoraMagique in Disney Village in Disneyland Paris.

Luchtballon in Le Parc du Petit Prince - Foto: Blogueurs d'Alsace

Luchtballonnen

Gobbi en Giacomoni toverden Bioscope om tot Le Parc du Petit Prince, een themapark gewijd aan het verhaal rond de kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry. Het pretpark is meteen de showroom van het bedrijf Aerophile, net zoals het zeventig kilometer verderop gelegen Europa-Park de showroom is van attractiebouwer Mack Rides. In het Parc du Petit Prince is een hoofdrol weggelegd voor de luchtballonnen van Aerophile.

De planeten van Le Parc du Petit Prince

4-9-2016 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Blogueurs d’Alsace, Michel Caumes, Le Parc du Petit Prince

Meest bezochte parkprofielen