Atomium - Foto: Martijn de Visser, Flickr c.c.

Europa-Park geïnteresseerd in België

Europa-Park wil weten welk eten uit België favoriet is, welke stripfiguren en welke bezienswaardigheden.

Themagebied Ierland en het Luxemburgse plein, het zijn de laatste nieuwe aanwinsten van Europa-Park in het Zuid-Duitse plaatsje Rust. Met Ierland is het aantal Europese themagebieden op veertien gekomen: landen als Nederland, Frankrijk, Italië, Griekenland, Oostenrijk, IJsland en Duitsland zelf waren al vertegenwoordigd in het pretpark. Een Belgisch themaland is er nog niet.

Favoriete eten en drinken

Wellicht is de breed uitgezette enquête een voorbode voor een Belgische presentie in het attractiepark. In het online onderzoek wordt onder meer gevraagd of men de bekendste kenmerken van België wil noemen. Daarnaast wordt gepeild wat het favoriete eten en drinken uit België is (keus uit wafels, pralines, friet, mosselen en bier), de beroemdste stripfiguren (onder andere Suske en Wiske, Guust Flater, Kuifje en de Smurfen) en de bekendste bezienswaardigheden (zoals Manneken Pis, het Atomium en de grotten van Han).

Uitgevoerd door studenten

Het onderzoek wordt uitgevoerd door studenten van de NHTV in Breda. Deze toeristische hogeschool voerde al eerder een project uit voor Europa-Park: studenten van de studierichting Attractions and Theme Park Management werkten begin dit jaar ideeën uit voor Het Molencafé in themagebied Holland. In het vernieuwde horecapunt worden poffertjes verkocht.

12-11-2016 © Tekst: Parkplanet – Foto: Martijn de Visser, Flickr c.c.

Meest bezochte parkprofielen