Dawson Duel, Duelling Alpine Coaster in Bellewaerde

Dubbele rodelbaan heet Dawson Duel

De nieuwe alpine coaster van Bellewaerde heet Dawson Duel, naar Dawson City, bekend van de Yukon International Sled Dog Race.

Bellewaerde gaat het nieuwe seizoen in met de eerste duelling alpine coaster van Europa. De 25 meter hoge dubbele rodelbaan heet Dawson Duel. De naam is afkomstig van Dawson City, een stad in de Yukon-regio van Canada. Elke jaar in februari is Dawson City een belangrijk rustpunt halverwege de Yukon International Sled Dog Race. Deelnemers aan deze hondensledewedstrijd moeten verplicht 36 uur rust inlassen voordat ze het tweede deel van ’s werelds zwaarste race mogen aanvangen.

Dawson Duel in Bellewaerde

Uitzicht

Bellewaerde koos bewust voor de naam Dawson Duel omdat die perfect past bij de andere attracties en namen in de Canadese themazone van het pretpark, zoals de Yukon Jack General Store en stunt- en duikshow Gold Rush. Bezoekers van Dawson Duel lopen eerst via een wandelbrug naar een hoogte van 25 meter. Boven in de toren kunnen gasten genieten van het uitzicht en vervolgens hun strijd met een andere sleerijder aangaan, waarmee ze op grote snelheid tussen de bomen door naar de finish racen.

De bouw van Dawson Duel in Bellewaerde

Dubbele primeur

Met Dawson Duel heeft Bellewaerde een dubbele Europese primeur: het is de eerste duellerende alpine coaster en bovendien de eerste attractie uit dit genre die niet op een natuurlijke helling is geplaatst. De attractie bestaat uit twee sporen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken, waardoor bezoekers met elkaar in duel kunnen gaan in een spannende race tot op de begane grond. Voor de bouw van de attractie doet het Vlaamse pretpark een beroep op diverse lokale bedrijven. Aan de attractie – die afkomstig is van de Duitse rodelbaanfabrikant Wiegand – werken dagelijks zo’n dertig technici en arbeiders.

2017 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto’s Bellewaerde

Meest bezochte parkprofielen