Ook Frozen Ever After voor Hongkong

Net als Epcot in Florida krijgt Hong Kong Disneyland een darkride met de naam Frozen Ever After.

Arendelle uit Frozen in Hong Kong Disneyland - Beeld: © Disney

Ook in Hongkong zullen gasten over enkele jaren een boottocht kunnen maken door de bevroren wereld van Anna en Elsa. Net als Epcot in Walt Disney World krijgt Hong Kong Disneyland een darkride met de naam Frozen Ever After.

In 2016 opende in Epcot in Walt Disney World de attractie Frozen Ever After, gebaseerd op de nog immer populaire tekenfilm Frozen. De darkride heette oorspronkelijk Maelstrom en is onderdeel van het Noorse paviljoen in Epcot. Het volledige interieur van de attractie werd aangepakt en gethematiseerd rond de Frozen-film, met sneeuwprinses Elsa, haar zus Anna en de grappige sneeuwpop Olaf in de hoofdrollen. Bezoekers waren erg in hun nopjes met de nieuwe invulling van Maelstrom; Frozen Ever After behoort tot één van de populairste attracties van Epcot.

 Frozen Ever After is ‘absoluut schitterend’

Frozen Ever After in Epcot - Foto: © Disney

Elsa’s ijspaleis

Disney exporteert het succes nu naar China: ook Hong Kong Disneyland krijgt een Frozen Ever After. De darkride komt in Frozen Land, een nieuw themagebied waarin het koninkrijk van Arendelle wordt nagebouwd. De themazone krijgt naast winkeltjes, eetgelegenheden en live entertainment ook twee attracties: Frozen Ever After en Wandering Oaken’s Dancing Sleighs. Net als in Florida stappen gasten bij Frozen Ever After in houten boten die hen langs scènes uit de tekenfilm voeren, begeleid door bekende songs als Let it go, Do you wanna build a snowman? en Love is an open door. De finale van de overdekte boottocht is een bezoek aan het ijspaleis van koningin Elsa.

Wandering Oaken's Dancing Sleighs in Hong Kong Disneyland - Beeld: © Disney

Dansende sledes

De tweede attractie in het Frozen-themagebied is Wandering Oaken’s Dancing Sleighs. De ‘dansende’ sleeën zijn genoemd naar de Wandering Oaken’s Trading Post and Sauna, de winkel waar Anna haar wintervoorraad aanvult. Net als de Epcot-versie van Frozen Ever After wordt de attractie in Hongkong ontworpen door de uit Nederland afkomstige imagineer Michel den Dulk. In 2020 gaan de poorten van Frozen Land open voor het publiek.

 Nieuw kasteel voor Hong Kong Disneyland

3-1-2016 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Hong Kong Disneyland, Disney

Meest bezochte parkprofielen