Star Wars-show is technisch hoogstandje

Voor de nieuwe avondshow Star Wars: A Galactic Celebration in Walt Disney Studios hebben de imagineers geavanceerde technieken gebruikt.

Star Wars: A Galactic Celebration in Walt Disney Studios - Foto: © Disney

Geavanceerde videomapping, gigantische projecties, rondom geluid, lasers en indrukwekkende speciale effecten maken van de nieuwe avondshow Star Wars: A Galactic Celebration in Walt Disney Studios een technisch hoogstandje.

Met als motto Face the Force staat Walt Disney Studios Park tot en met 26 maart in het teken van Star Wars. Het filmpark bij Parijs heeft voor de themamaanden rondom de razend populaire sciencefiction filmreeks flink uitgepakt. Hoogtepunt is de dagelijkse multimediale avondshow Star Wars: A Galactic Celebration op het centraal in het park gelegen Hollywood Tower Hotel. De voorstelling is een technisch hoogstandje, met zestien krachtige projectoren, lasers, vuurwerk, rookmachines en vlammenwerpers. Op de Production Courtyard voor het hotel kunnen tot zesduizend gasten tegelijkertijd van de avondshow genieten. Rondom het hele ruim drieduizend vierkante meter grote plein staan speakers, zodat het geluid de toeschouwers van alle kanten bereikt.

Star Wars: A Galactic Celebration in Walt Disney Studios - Foto: © Disney

Schaalmodel

Ondanks de relatief korte voorbereidingstijd voor Star Wars: A Galactic Celebration zijn de imagineers van Disney niet over één nacht ijs gegaan. Er werd een schaalmodel van de Hollywood Tower ontwikkeld waarop proeven met 3D-videomapping werden gedaan. Videomapping is een filmtechniek waarbij haast levensecht zaken op een vaste ondergrond worden geprojecteerd. De proeven moesten ervoor zorgen dat alle schaduwen op het gebouw werden gecompenseerd in de film. Daarnaast werd succesvol gebruik gemaakt van bouwkundige elementen in de hoge toren. Zo verschijnen er Star Wars-karakters in de ramen en galerijen van het Hollywood Tower Hotel.

Star Wars in Walt Disney Studios - Foto: © Disney

A Galaxy Far, Far Away

Bekende filmkarakters als Chewbacca, R2-D2, Kylo Ren, Darth Maul en Darth Vader vertonen zich niet alleen op het enorme canvas van de Hollywood Tower of Terror, maar ook op het podium en het 28 vierkante meter grote videoscherm die voor het hotel staan opgesteld. Overdag kunnen bezoekers van het Walt Disney Studios Park met verschillende helden uit de wereld van Star Wars op de foto. De First Order onder leiding van Captain Phasma en de Stormtroopers Patrol marcheren door de straten van het filmpark en er is de voorstelling Star Wars: A Galaxy Far, Far Away, met onder meer Darth Vader en Kylo Ren.

Star Wars Hyperspace Mountain in Disneyland Paris - Foto: © DisneyStar Wars Hyperspace Mountain

Vanaf 18 maart komt ook Disneyland Paris in de ban van Star Wars. Dan opent Star Tours: The Adventures Continue, een driedimensionale vluchtsimulator met wisselende scènes die willekeurig door een computer worden gekozen waardoor geen enkele rit hetzelfde is. Ook nieuw in het jubilerende Disneyland Park is Star Wars Hyperspace Mountain, waarvoor het interieur van Space Mountain een metamorfose ondergaat. Gasten zullen worden geïnstrueerd door de befaamde Admiraal Ackbar. Zijn Rebel Alliance heeft hulp nodig om de dreiging boven de planeet Jakku onder controle te krijgen. Tijdens de snelle achtbaanrit door de donkere Hyperspace Mountain kruisen TIE Fighters en een Star Destroyer het pad van de ruimtereizigers.

18-1-2017 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Disney
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen