La Citadelle: vijfde hotel voor Puy du Fou

Het Franse themapark Puy du Fou opent een vijfde hotel: het middeleeuwse kasteel La Citadelle.

Hotel  La Citadelle in Puy du Fou

Het historische themapark Puy du Fou opent een vijfde hotel. Gasten van La Citadelle wanen zich achter de dikke muren van een robuust kasteel in de middeleeuwen.

In Nederland bleek een attractiepark dat zich hoofdzakelijk richt op theater en show uiteindelijk niet levensvatbaar. In 2007 sloot het Land van Ooit in Drunen na achttien seizoenen de poorten. Met alleen shows en theateracts kon het park zich niet meer genoeg profileren op de zeer competitieve markt in Nederland. In Frankrijk floreert een soortgelijk park juist als nooit tevoren. Theaterpark Puy du Fou is met ruim 2,2 miljoen bezoekers per jaar na Disneyland Park en Walt Disney Studios het derde park van Frankrijk.

Hoogstaand aanbod

De ontwikkeling van Puy du Fou heeft zo’n geweldige vlucht kunnen nemen door het omvangrijke en kwalitatief hoogstaande aanbod van het themapark. Puy du Fou biedt ruim zestig shows aan, met in de hoofdrollen Romeinen, Vikingen en Musketiers. Het meest bekend is het spektakelstuk La Cinéscénie dat op weekendavonden in de zomer wordt opgevoerd en waaraan 1200 acteurs deelnemen. De historische shows van Puy du Fou zijn zo fameus dat de Efteling het bedrijf inschakelde om de show Raveleijn te verzorgen.

Hotel  La Citadelle in Puy du Fou

La Citadelle

In 2017, het jaar waarin Puy du Fou zijn veertigste levensjaar ingaat, opent het themapark ten zuidoosten van Nantes een vijfde hotel. De vier bestaande kleinschalige hotels bieden overnachtingsmogelijkheden in een Romeinse villa, tenten en een herberg. Het nieuwe hotel heet La Citadelle en gasten overnachten er in middeleeuwse sferen. La Citadelle beschikt over 74 klassieke kamers en 26 ruimere comfortkamers met in totaal 448 bedden. Dankzij dit nieuwe hotel verhoogt Puy du Fou zijn hotelcapaciteit tot ruim vierhonderd kamers en tweeduizend bedden.

Theatershow Le Grand Carillon in Puy du Fou

Le Grand Carillon

Puy du Fou komt ook met een nieuwe theaterproductie: Le Grand Carillon. In het hart van een dorp uit 1750 staat een reusachtige klokkentoren van zestien meter hoog. Bij elke voorstelling van ongeveer tien minuten slaan vier ronddraaiende klokkenluiders op het ritme van de bekendste melodieën van de achttiende eeuw op zeventig reuzenklokken.

Restaurant La Moijoterie du Roy Henry in Puy du Fou

Nieuwe restaurants

Puy du Fou opent bovendien twee nieuwe restaurants. L’Ecuyer Tranchant is gevestigd in het nieuwe hotel La Citadelle. Gasten eten in een authentieke middeleeuwse kasteelkeuken. Het personeel, gekleed als keukenhulp, verzorgt een buffet met gerechten die geïnspireerd zijn op wat er in de middeleeuwen op tafel werd gezet, zoals peren in kruidenwijn (poires à l’hypocras) en gevogelteragout ‘en barbouille’. In het nieuwe parkrestaurant La Mijoterie du Roy Henry komen de bezoekers terecht in het renaissancedecor van Hendrik IV en zijn geboorteplaats Béarn. Het middag- en avondbuffet zijn een eerbetoon aan de koning die hield van uitgebreid tafelen en goed vlees. Op het buffetmenu staan tapas, rauwe ham, stukken vlees, oranjebloesempudding en confiture van zwarte bessen.

Zesde hotel: Le Grand Siècle

Puy du Fou heeft zelfs al een zesde hotel: Le Grand Siècle. Het hotel is geïnspireerd op het privékasteel van Lodewijk XIV. De Zonnekoning had naast zijn immense paleis in Versailles ook nog een kasteeltje waar hij vrienden en familie liet overnachten, in Marly-le-Roi, tien kilometer ten noorden van Versailles. Dit kasteel werd tijdens de Franse Revolutie verwoest. Puy du Fou baseerde hotel Le Grand Siècle op dit privékasteel. Het hotel bestaat uit acht lodges en beschikt over een schitterend restaurant met vijfhonderd zitplaatsen. De prachtige Franse tuinen van het landgoed maken van het hotel een rustgevende plek.

 Lijntjes van Puy du Fou naar de Benelux

2017-2020 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Puy du Fou

Meest bezochte parkprofielen