TurtleTrek in SeaWorld Orlando

SEAWORLD

SeaWorld is een mix van grote zeedierenshows, moderne dierenverblijven, sensationele attracties en vrolijk entertainment.

SeaWorld heeft zijn zeedieren- annex attractieparken de naam Adventureparks meegegeven. Een mooie omschrijving van deze mix van dierenshows, dierenverblijven, sensationele attracties en entertainment. SeaWorld heeft drie parken in de Verenigde Staten: aan de oostkust in Florida, aan de westkust in San Diego en San Antonio, in het zuiden in Texas.

De drie parken hebben grote overeenkomsten, maar verschillen op onderdelen ook van elkaar. Wat de drie parken in ieder geval met elkaar gemeen hebben, zijn hoofdrollen voor de orka Shamu en de dolfijnen. Shamu schittert met zijn orkafamilie in de show One Ocean, die plaatsvindt in een gigantisch stadion. Een even grote arena is gereserveerd voor de dolfijnenshow, waar ook diverse walvissoorten en papegaaien aan meedoen.

seaworld orlando antarctica pers

Elk park heeft Shark en Penguin Encounters; grote gebouwen waar haaien en pinguïns in hun natuurlijke leefomgeving kunnen worden bekeken. De met uitsterven bedreigde zeekoe, die in het wild leeft in Florida, kan onder water geobserveerd worden in Manatee Rescue. De hilarische zeeleeuwen Clyde en Seamore brengen in hun eigen openluchttheater een komische show. De drie parken hebben ook allemaal een Journey to Atlantis. De waterattractie ziet er telkens wel anders uit, maar de essentie is overal hetzelfde: een wilde achtbaanrit die eindigt in een natte splash.

seaworld orlando manta 15pers

Naast veel overeenkomsten hebben de drie SeaWorlds ook verschillen. Zo staat in Orlando en San Diego midden in het park de uitzichttoren Sky Tower. Florida heeft bovendien vier adembenemende achtbanen in het park: Ice Breaker, een lanceerachtbaan die heen en terug racet. Kraken is een rollercoaster zonder bodem die zeven keer over de kop gaat. Manta is een achtbaan die een ritje onder de vleugels van een rog nabootst. In de wachtrij van Manta passeren bezoekers tien reusachtige aquaria met drieduizend vissen, waaronder driehonderd roggen. In deze achtbaan razen gasten liggend met hun gezicht naar beneden rakelings over het water, met boven hen 3,5 meter brede vleugelvinnen van een rog. De rit voert naar 43 meter hoogte en vervolgens door loopings in diverse vormen. Infinity Falls is een wildwaterrivier met als hoogtepunt een snelle lift die de ronde boten naar een hoge waterval brengt.

Mako in SeaWorld Orlando

De derde gigantische achtbaan is Mako, anderhalve kilometer lang, met een eerste vrije val van 65 meter en een topsnelheid van 117 kilometer. De rollercoaster heeft de makohaai als thema; ook dit dier kan een hoge snelheid bereiken en is – net als de achtbaan – heel wendbaar. Rondom de attractie is een compleet themagebied rondom haaien ingericht, met onder meer Shark Encounter waar gasten zich in een glazen tunnel tussen de roofvissen begeven.

sw shamu express 11pers

In Orlando vind je winkeltjes en restaurantjes in The Waterfront, een gezellige boulevard langs het centrale meer. Alleen in San Diego varen de Shipwreck Rapids, een wildwaterbaan met ronde boten. Ook de Texas-versie van SeaWorld heeft unieke attracties, zoals de 4D-film Pirates, de achtbanen Steel Eel en The Great White, en de wildwateravonturen Rio Loco en Texas Splashdown. Het kleurrijke Sesame Street Land in Orlando heeft diverse attracties op kinderformaat: familieachtbaan Super Grover’s Box Car Derby, kindertreintje Elmo’s Choo Choo Train, minivrijevaltoren Cookie Drop en de draaimolens Abby’s Flower Tower, Big Bird’s Twirl & Whirl en Slimey’s Slider. Door Sesamstraat trekt dagelijks de Sesame Street Parade. Wat alle parken gemeen hebben met elkaar is de relaxte atmosfeer, de groene omgeving en de ontwapenende ontmoetingen met de dieren.

sw shark encounter 11pers

Attracties

Snelle attracties: Wild Arctic (simulatierit en dierenverblijf met ijsberen en walrussen) – Journey to Atlantis (wildwaterachtbaan)
In Orlando: Ice Breaker (lanceerachtbaan, heen en terug) – Kraken (loopingachtbaan) – Manta (achtbaan met passagiers hangend onder de rails) – Mako (snelste en hoogste achtbaan van Florida)
In San Diego: Emperor (dive coaster) – Electric Eel (loopingachtbaan) – Tidal Twister (dubbele achtbaan) – Manta (familieachtbaan)
In San Antonio: Texas Stingray (houten achtbaan) – Great White Roller Coaster (loopingachtbaan) – Steel Eel Roller Coaster (familieachtbaan)

Familieattracties: Antarctica, Empire of the penguin (darkride door de wereld van de pinguïns, in Orlando) – Turtle Trek (3D-film in koepeltheater, in Orlando) – Infinity Falls (wildwaterbaan met ronde boten, in Florida) – Shamu Express (kinderachtbaan) – Sesame Street Land (themagebied met attracties voor kinderen) – Shark Encounter (haaienverblijf) – Penguin Encounter (pinguïns lopen rond op het ijs)

Shows: Dolphin Days (dolfijnenshow) – Ocean Discovery en Orca Encounter (educatieve shows met orka’s) – Sea Lion High: The New Class en Sea Lions Live (zeeleeuwenshows) – Pet’s Ahoy (show met kleine dieren) – Sesame Street Parade

SeaWOrld Meer Kraken 05PP

Restaurants

Je kunt eten in aanwezigheid van orka’s (ontbijt of diner).

Shops

In Florida: Allura’s Treasure Trove (zeedierenknuffels) – Tropical Trading Company (handgemaakte souvenirs) – Oysters Secret (duikers zoeken parels die ter plekke verwerkt worden in sieraden)

Druk?

Aantal bezoekers per jaar: SeaWorld Orlando 4.640.000, SeaWorld San Diego 3.724.000 en SeaWorld San Antonio 2.500.000.

SeaWorld Kraken 05PP

Waar?

SeaWorld Orlando, 7007 SeaWorld Drive, Orlando, Florida 32821, tel. 00 1 800 327 2424, vanuit Nederland: 00 1 407 351 3600 • SeaWorld ligt ten zuiden van Orlando, halverwege Universal en Walt Disney World. Komend vanaf Orlando: neem op snelweg I-4 (Interstate 4, Orlando-Tampa) afslag 72 (Beeline Expressway/FL-528/Airport) en vervolgens afslag 1 naar International Drive. Daarna bij het tweede verkeerslicht rechtsaf naar Central Florida Parkway en de ingang van SeaWorld. Komend vanaf Tampa en Walt Disney World: neem op snelweg I-4 afslag 71 (SeaWorld). Parkeren kost 20 dollar

Openbaar vervoer: Lynx bus nummer 50 rijdt van downtown Orlando naar Downtown Disney en stopt in de buurt van SeaWorld. Vanaf Orlando International Airport rijden taxi’s en shuttlebusjes (van de firma Mears) naar de hotels in de hele regio. Hotels in en om Orlando verzorgen vaak vervoer naar SeaWorld Florida • Kaart

SeaWorld San Diego, 500 SeaWorld Dr., San Diego, Californië 92109, tel. 1 800 257 4268, vanuit Nederland: 00 1 619 226 3901 • SeaWorld ligt aan Mission Bay. Neem vanaf snelweg I-5 afrit SeaWorld Drive. De ingang van het park ligt anderhalve kilometer naar het westen. Vanaf snelweg I-8 eerst de I-5 North nemen en vervolgens de afslag SeaWorld Drive • Kaart

SeaWorld San Antonio, 10500 SeaWorld Drive, San Antonio, Texas 78251, tel. 00 1 800 700 7786 • Vanaf Interstate 10 snelweg 1604 en vanaf Interstate 410 snelweg 151 nemen. Borden SeaWorld volgen • Kaart

seaworld orlando one ocean show 15pers

Wanneer?

SeaWorld in Orlando is dagelijks geopend van 9.00 of 10.00 uur tot 18.00 uur. SeaWorld San Diego dagelijks van 10.00 of 10.30 uur tot 18.00 uur. In het zomerseizoen en de weekenden zijn beide parken langer open.

SeaWorld in San Antonio is alleen in juni, juli en augustus dagelijks geopend. Voor andere maanden: check de parksite.

SeaWorld Watercoaster 05PP

Kosten

Orlando: $ 134,99 per persoon. Parkeren: $ 30,00 (op drukke dagen $ 35,00).

San Diego: $ 109,99 per persoon. Parkeren: € 25,00.

San Antonio: $ 89,99 per persoon. Parkeren: $ 32,00.

Let er op dat op alle prijzen in de Verenigde Staten nog BTW komt. Tickets vooraf via de website van het park bestellen levert (grote) korting op.

Seaworld aquatica orlando glijbaan glas 15pers

Waterparken

Naast SeaWorld in Florida liggen nog twee andere parken: Discovery Cove en Aquatica. Discovery Cove is een mengeling van waterpark en dierenpark, waar dagelijks maximaal duizend gasten worden toegelaten. Bezoekers kunnen er allerlei dieren ontmoeten en relaxen aan het strand. Tegen meerkosten kan men er zwemmen met dolfijnen. Aquatica is het waterpark van SeaWorld Florida, met grote glijbanen, golfslagbaden en waterspeeltuinen. Ook Sea World San Antonio heeft een Aquatica-waterpark.

Seaworld discovery cove interactie 15pers

Tips

Op de eerste rijen van de dolfijnen- en orkashows word je drijfnat doordat de sterren sprongen maken die gigantische golven veroorzaken. Deze zitplaatsen zijn duidelijk gemarkeerd als wet zone. Kinderen vinden het vaak fijn om op een hete dag nat te worden; camera’s en mobiele telefoons minder.

Wie van tevoren entreekaartjes koopt via de website van SeaWorld, krijgt aantrekkelijke kortingen. De tickets kunnen thuis geprint worden.

Het beste tijdstip om een drukke attractie te bezoeken of rustig te lunchen is tijdens een van de grote shows (Dolfijnenshow en orkashow). De duizenden mensen in het stadion zorgen er voor dat het elders in het park minder druk is.

seaworld orlando antarctica pinguins 15pers

Fun facts

In het pinguïnkoninkrijk van SeaWorld leven bijna 250 dieren. Ze staan allemaal op een dieet: ze eten ‘krill’ (een mix van ongewervelde garnaalachtige schaaldieren), vissen en stukjes inktvis. In Penguin Encounter valt dagelijks 2.700 kilo sneeuw.

Verder lezen

Schildpadden in 3D
Artikelarchief van SeaWorld
Parksite

Florida Miami South Beach art deco Visit FloridaRondje Florida

Van Miami Beach via de themaparken bij Orlando naar St. Augustine: in ons reisverhaal doorkruisen we Florida van zuid naar noord.

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: SeaWorld, Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen