Park afbreken: 3 miljoen

Universal Studios moet voor het slopen van waterpark Wet ’n Wild drie miljoen dollar ophoesten.

Wet 'n Wild - Foto: Ricky Brigante (Flickr c.c.)

Een park bouwen kost veel geld, een park afbreken ook. Universal Studios moet voor het slopen van waterpark Wet ’n Wild drie miljoen dollar op tafel leggen.

Er worden wereldwijd vele honderden miljoenen gestoken in nieuwe attracties en nieuwe water- en pretparken. Heel af en toe moet er een bestaand park aan geloven, en ook dat kost miljoenen. Deze maand gaat de sloophamer in waterpark Wet ’n Wild in Florida. Het park opende in 1977 en wordt beschouwd als het eerste waterpretpark ter wereld. Wet ’n Wild zette de toon voor andere waterparken in Centraal-Florida, zoals de Disney-parken Typhoon Lagoon en Blizzard Beach en Aquatica naast Sea World.

Volcano Bay

Ook een park slopen vergt een investering: de afbraak van Wet ’n Wild gaat naar schatting drie miljoen dollar kosten. Het ruim vijf hectare grote waterpark op de hoek van International Drive en Universal Boulevard sloot in december definitief de poorten, ten gunste van Volcano Bay. Het nieuwe waterpark ligt op het terrein van Universal Studios dat – net als Wet ’n Wild – tot het concern Comcast hoort. Het veelbelovende Volcano Bay gaat op 25 mei open.

Nieuwe hotels

Comcast heeft nog geen mededelingen gedaan over wat het bedrijf gaat doen met het vrijgekomen grondgebied van Wet ’n Wild, dat op ruim twee kilometer van Universal Studios Resort ligt. Omdat Comcast meermaals heeft aangegeven de eigen verblijfsaccommodatie in en rond Universal Studios fors te willen uitbreiden, gaan deskundigen er van uit dat er nieuwe hotels zullen verrijzen op het voormalige Wet ’n Wild-terrein.

Aventura Hotel in Universal Studios Florida

Aventura Hotel

Momenteel bouwt Comcast aan een zesde hotel op het Universal-terrein: het Aventura Hotel wordt zestien verdiepingen hoog en komt te staan naast het in juni geopende Sapphire Falls Resort. De zeshonderd kamers van het Aventura Hotel brengen het totaal aantal hotelkamers op het resort op 4900. In totaal werken er ruim 2500 mensen voor Universal. De 250 medewerkers van Wet ’n Wild hebben een baan aangeboden gekregen bij Universal Studios en Volcano Bay.

10-2-2017 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Ricky Brigante en Jeremy Thompson (Flickr) – Visual: Universal Studios
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen